CsajokKiemeltNői motoros nap

Nemzetközi Női Motoros Nap 2024: A női motorosokat ünnepeljük világszerte május 4-én

2024. május 4-én, szombaton a női motorosok a világ minden tájáról összefognak, hogy megünnepeljék a 18. éves Nemzetközi Női Motoros Napot egy világszerte szinkronizált eseményt, amely a női motorosokról és motorsportolókról való megemlékezésre szolgál. Az idei év témája a #IFRDEveryWoman, a világszerte elismert nap ismét kiemeli a női motorosok sokszínűségét, erejét és bajtársiasságát mindenhol, miközben a motorsportban a nemek közötti egyenlőséget is előmozdítja.

A 2007-es alapítása óta a Nemzetközi Női Motoros Nap (International Femaile Ride Day® – IFRD) minden május első szombatján megrendezésre kerülő IFRD nagyra becsült hagyománnyá vált. A szinkronizált motorozás a világ minden részén egyszerre zajlik, bemutatva az élet minden területéről érkező női motorosok szenvedélyét és elkötelezettségét. Ausztráliától Afrikáig, Európától Amerikáig a résztvevők azért gyűlnek össze, hogy megünnepeljék és képviseljék a motorsportok iránti közös szeretetüket és a tevékenység szabadságát.

Az IFRD a női motorosokról szól, akik a motorozás és a motorsportok iránti szeretetüket ünneplik. Az esemény kiemeli, hogy milyen sok nő űzi szenvedélyesen ezeket a tevékenységeket, és más nőket is arra ösztönöz ezzel, hogy kezdjenek bele a motorozásba. Több mint 100 ország női motorosai tervezik, hogy csatlakoznak és részt vesznek olyan túrákon, eseményeken és tevékenységekben, amelyek bemutatják odaadásukat és elkötelezettségüket. A nap a női motorosok ünneplésének ígérkezik, akár tapasztalt, akár új motorosról van szó.

Az IFRD kiemelkedik a kizárólag a női motorosok iránti szilárd elkötelezettségével. Az IFRD egységes, globális platformként szolgál, és lehetővé teszi a női motorosok számára, hogy büszkén mutassák be a motorsport iránti szenvedélyük sokszínűségét, és igyekszik lebontani a korlátokat és szembeszállni az iparágon belüli sztereotípiákkal. A résztvevők a csoportos túráktól kezdve az egyéni kalandokon át a közösségi eseményekig nemcsak a tevékenység iránti rendíthetetlen elkötelezettségüket mutatják be, hanem a motoros nők következő generációja számára is inspiráló jelzőfényként szolgálnak.

A nyüzsgő városi utcáktól a festői vidéki utakig mindenféle hátterű női motorosok találkoznak május 4-én, hogy együtt ünnepeljék a motorsportok iránti közös szeretetüket. A közösségi média pezsegni fog, ahogy a résztvevők az IFRD hashtagek segítségével dokumentálják útjukat, felerősítve a motorozó nők hangját.

“A Nemzetközi Női Motoros Nap több mint egy nap, amikor csak motorozni lehet; ez egy mozgalom, amely a nők motorozásban, és a motorsportban való jelenlétének előmozdítására irányul, és arra ösztönzi a nőket, hogy magabiztosan kövessék szenvedélyüket” – mondja Vicki Gray, az IFRD alapítója. “Az idei téma, az #IFRDEveryWoman hangsúlyozza az elkötelezettséget a befogadás és a sokszínűség iránt a motoros közösségen belül. A női motorosokat arra kérik, hogy csatlakozzanak az ünnepléshez ezen a napon a Női Motoros Nap (IFRD) híres felkiáltásával: Just Ride! vagyis Csak Hajts!”

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ahogy a 2024-es Nemzetközi Női Motoros Nap egyre közeleg, a szervezők arra biztatják a motoros nőket, hogy jelöljék be a naptárjukba ezt a dátumot, terjesszék a hírt, és készüljenek fel az ünneplésre, az egység és a testvériség felejthetetlen napjára.

És hogy hogy ünnepeljük Magyarországon a motoros nők nemzetközi napját, arról még nincs konkrét elképzelés. Az már biztos, hogy május 3-án, pénteken egy ingyenes vezetéstechnikai tréninggel kezdjük meg az ünneplést a Hungarorirngen a Pest -Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság jóvoltából. Az eseményre maximum 60 motoros nő regisztrálhat.

A tematika ugyanaz, mint akorábbi években, az elméleti oktatás mellett terepen és aszfalton is gyakorolhatják a kritikus feladatokat a résztvevők. A jelentkezéshez itt tudod megadni az adataidat:

Ez a jelentkezési lap már lejárt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük