fbpx

Nem kell messzire menni egy kis pihenésért

Motoros túraTöbb mint két hónap kijárási korlátozás után, a megfelelő biztonsági intézkedések betartásával ismét kimozdulhatunk. Feszült időszak után mindenkire ráfér egy kis lazítás és feltöltődés és szerencsére nem kell ehhez messzire menni, hiszen belföldön is csodás helyeket fedezhetünk fel.

A tavaszi zsongás egyik velejárója a kirándulás és az új élményekkel való feltöltődés, és nincs ez másképp a motorosokkal sem. A mostani vírusos időszakban továbbra is célszerű olyan helyekre menni, ahol nincsen tömeg és a friss levegőn vagyunk. Szerencsére kis hazánk bővelkedik csodás tájakkal, ahova érdemes rövidebb vagy hosszabb időre ellátogatni, és motorkerékpárral is könnyedén megközelíthetők.

Az aktív pihenőknek a Balaton északi partján található Szent György-hegy ideális úti cél, ahol csodálatos panorámában lehet gyönyörködni, és a hegyen borospincék, túra útvonalak és kalandos kerékpárutak várják a kirándulókat. A közelben található a Káli-medence is, ahol a Hegyestű és a szentbékkállai Kőtenger szintén megérdemelnek egy látogatást.

A romantika kedvelőinek a Dunakanyar nyújthat meghitt pillanatokat. Szentendre mesebeli utcái, Zebegény erdői, a vácrátóti botanikus kert és a Visegrádi Pisztrángos Tavak akár egy néhány órás kirándulást is megérnek. A kisoroszi szigetcsúcs, pedig olyan élményt nyújt, mintha egy másik országban lennénk, és nem mellesleg ideális piknikező helyszín is.

Hazánk második legnagyobb tava a Tisza-tó is izgalmas programokkal várja a látogatókat. A Tisza-tavi fa vízi sétányon – azon kívül, hogy megtapasztalható a vízen járás élménye – megfigyelhető a környék növény- és állatvilága, a nem messze fekvő Karcagon pedig holland típusú, felülhajtós gyönyörű szélmalom található.

Mielőtt útra kelnénk

Indulás előtt ajánlott rászánni egy kis időt arra, hogy valamilyen fertőtlenítő készítménnyel áttöröljük motorkerékpárunkon azokat a dolgokat, amikkel vezetés közben érintkezünk – kormány, markolatok, fék és kuplungkar, műszerfal, kapcsolók stb. Ezzel nem csak a motorunk tisztaságáért tehetünk, de eltávolíthatjuk az ezeken a felületeken megtelepedett baktériumokat is.

A motorkerékpárral való közlekedés még mindig az egyik legbiztonságosabb közlekedési mód. Legyen szó rövidebb vagy hosszabb utazásról, mindig vigyünk magunkkal szájmaszkot, kézfertőtlenítőt. Továbbra is vigyázunk kell magunkra és egymásra, de szerencsére most már megengedhetünk magunkat egy kis feltöltődést is.

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x