fbpx

Ne vedd hitelre az első motorod!

motorfinanszirozasFolyton téma az, hogy milyen motort vegyünk elsőnek, hogyan válasszuk ki, mi alapján döntsünk. Ha ezen már mind túl vagyunk, kipróbáltunk egy csomó márkát és típust, akkor nincs más hátra csak a vásárlás. De ahhoz pénz is kell.

A legegyszerűbb módja a motor megvásárlásának, ha bemegyünk a kereskedésbe, aláírjuk a hitel papítokat, és hazagurulunk a kiválasztott járgánnyal. De ez esetben az egyszerűség valójában csak a látszat. Igazából amennyire egyszerűnek tűnik, olyan sok hátulütője is van a hitelből vásárlásnak.

Gondolom már kitaláltad, hogy nem vagyok a hitelek nagy rajongója. Soha nem vettem semmit hitelre (egyszer egy Suzuki Swiftet lizingeltem, de annak könyvelési okai voltak), és nem szoktam tartozni senkinek. Ha valamire nincs pézem, akkor gyűjtök rá, és megveszem akkor, amikor már elég pénzem van, vagy olyat veszek, amire telik.

Most nem akarok belemenni a svájci frankos hitelek horrorisztikus kamataiba és a rengeteg családra, akik vagy nem gondolták át jól, vagy nem olvasták el az apróbetűs részt, amikor felvették a hiteleket, most meg földönfutóként dolgoznak külföldön, hogy fizethessék az adósságukat. Nem erről van szó.

A legfontosabb ellenérvem a hitelekkel kapcsolatban, hogy ha nem a saját pénzemből veszek valamit, akkor az nem az enyém. Ha nem az enyém, akkor az nem okoz felhőtlen örömet. Egy motor esetében pedig – főleg az első motornál, amikor még nincs megfelelő rutinom sem – nagyon fontos a felhőtlen öröm, és a szorongásmentes motorozás.

Újra és újra elmondjuk, hogy a motorozás milyen veszélyes üzem. Csak két kereke van, nem négy, mint az autóknak, ezért borulékonyabb, nincs körülötte karosszéria, ezért mi is védtelenebbek vagyunk. Sokkal nagyobb súlya van, ha egy másik közlekedő vagy mi magunk figyelmetlenek vagy ügyetlenek vagyunk, vagy ha elénk ugrik egy kutya.

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x