CsajokKiemeltNői motoros nap

Motorozzunk együtt május 6-án!

11 noi motoros nap logo 2017Gyorsan telik az idő. Már csak egy hetet kell aludni, és jövő szombaton ismét Nemzetközi Női Motoros Nap. Immár a tizenegyedik.

Amikor Vicki Gray Kanadában kitalálta, hogy kellene egy olyan nap, amikor a motoros nők csak a maguk kedvéért egyszerre motoroznak, az Egyesült Államokban még fele annyi motoros nő volt, mint ma. Magyarországi adatunk nincs, de valószínűnek tartom, hogy hasonló lenne az eredmény itt is, hiszem az elmúlt 11 év alatt látványosan megnőtt azoknak a nőknek a száma, akik önállóan vezetik a motorjukat.

Persze akkor még Vicki sem gondolta, hogy ez a nap már a következő évben magától nemzetközivé válik, és az USA és Kanada mellett a világ minden táján csatlakoznak majd a kezdeményezéséhez a motoros nők. Mára az International Female Ride Day© (IFRD) név és a Just Ride!© szlogen levédett jelképe lett a motoros nőknek világszerte, ahogy az esemény logója is az. Éppen ezért megtiszteltetés, hogy Vicky évről-évre szán rá időt, hogy a nemzetközi logót magyar nyelvre is lefordítsa.

Persze ilyenkor, néhány héttel a rendezvény előtt már nehéz Vickivel kommunikálni, hiszen ő is el van havazva. Ahogy valamelyik évben Indiába utazott, hogy az ottani motoros csajokkal ünnepelje a Női Motoros Napot, idén Torontóból Virginiába motorozik, ahol a helyi motoros nők már nagyon várják.

Tavaly szóba került, hogy a tizedik évfordulót a 10 éves Csajok a motoronnal ünnepli majd, de ez ezúttal elmaradt, így most 2018-at lőttük be… ki tudja, lehet, hogy jövőre Vicki Magyarországra látogat a Nemzetközi Női Motoros Napra? ez még a jövő zenéje, majd pár hónap múlva visszatérünk rá.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Most fontosabb dolgunk van, hiszen a cél az, hogy kilenc nap múlva Magyarországon is minél több nő üljön fel a motorjára, és motorozzon egy jót abban a tudatban, hogy a világ minden országában ugyanakkor minden motoros nő ugyanezt teszi. Lehet akármilyen járgányod. Ha a terepet szereted, akor hajrá, irány az erdő! Ha a pályát, hát motorozz ott. Az sem baj, ha csak robogód van, mert azzal is ugyanolyan élvezet a gurulás, és még akár egy kisebb túrára is alkalmas a városban vagy a környékén.

Motorozhatsz egyedül, vagy szervezz túrát a barátnőiddel! Ha csak a város cukrászdájáig mentek együtt, az is pont olyan super, mintha egy egésznapos vagy egész hétvégés motoros túrán vesztek részt.

A Csajokamotoron.hu szervezésében a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Hungaroring Motoros Akadémia segítségével idén ismét 50 motoros nő vehet részt egy ingyenes vezetéstechnikai tréningen, ahol az alacsony sebességes vezetéstechnikai tréning és a földes pálya megtapasztalása mellett elméleti oktatás is lesz. A résztvevők reggel 9-15 ótáig gyakorolhatnak a Hungaroring területén lévő tanpályán.

Ha a lelkesedés kitart, és lesz rá jelentkező, a tréning után, 15 órakor egy közös túrára indulunk valhova a közelbe, hogy azok is velünk ünnepelhesék a Nemzetközi Női Motoros Napot, akik lemaradtak a tréningről. Ha szeretnél szerepelni egy közös fotón, ez lenne a tökéletes alkalom a Hungaroring bejáratánál, ahol a tréning résztvevők és a túrára érkezők is egyszerre ott lesznek.

Az útvonal még képlékeny, a résztvevők javaslatai alapján fogjuk kiválasztani, hogy merre induljunk. Ha te is szeretnél jönni, a részletekről és a helyzet aktuális állásáról informálódj a fórumban, vagy a zárt Facebook csoportunkban!

Ha már most készülődsz a jövő szombatra, még van időd rendelni egy csamos pólót, egy kendőt vagy egy rózsaszín láthatósági mellényt az áruházban, de ezeket megvásárolhatod személyesen is Budapesten a Bázis Motornál vagy a Rider 13 motorosboltban, mert fő a biztonság!

Találkozunk jövő szombaton az utakon. Nincs más dolgod, CSAK HAJTS!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük