Hírek

Motorozás és/vagy anyaság?

motorozas vagy anyasag 1Szerintem az ember lánya majdnem lehetetlen dolgokra is képes, ha azokat a dolgokat akarja összeegyeztetni, amelyek számára fontosak. Személyes történetünket bátorításul szánom minden anyának, aki a motorozás gondolatával kacérkodik.

Volt egyszer, sok-sok évvel ezelőtt egy 17 éves srác, aki a suliban elvégezte a tanfolyamot, megszerezte az akkori A kategóriás (ez a mai korlátlan kategóriának felel meg) jogsit, majd vett magának egy 250-es ETZ-t. Ez volt az első saját motorja, de a motorozás iránti szeretete, szerelme sokkal korábban, még gyerekként kezdődött. 9 évesen gokartozott először, utána pár évvel az édesapja Babettájából motorozta ki a benzint jó párszor, ahogy az lenni szokott, az édesapja tudta nélkül…

Néhány év után az ETZ-ről nagyobbra váltott: akkor igazi különlegességnek számított a külföldről behozott limezöld Kawasaki GPZ750, aminek nyergében újabb néhány évig rótta az utakat. Aztán a munkája miatt egyre kevesebb ideje jutott erre, míg végül sajgó szívvel eladta a vasat és a ruhát, de a lelke legmélyén motoros maradt, és a szíve mindig gyorsabban vert, valahányszor motort látott.

Ma ő a férjem. Ő szerettette meg velem a motorozást, bár ez tíz év kemény munkájába került. Annak ellenére, hogy tudtam, hogy a motorozás fontos a számára, egy kicsit kíváncsi voltam rá, de sokkal inkább tartottam tőle, és egy költséges, veszélyes őrültségnek tartottam.

Csak egy Lord-koncert volt…

A jég négy éve egy motoros találkozón tört meg. Örültem, hogy végre eljuthatunk egy szabadtéri Lord-koncertre, együtt az egész család, a kisebbik fiunk ekkor volt épp két éves. Ez a koncert a Gaja-völgyi Nagy Bulin volt, ahol rengeteg szép motort láttunk. Engem az fogott meg, hogy annak ellenére, hogy motoros találkozón voltunk, milyen kulturáltan viselkedett mindenki, bárki, akivel csak beszélgettünk, ismeretlenül is milyen kedves és közvetlen volt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A gyerekeink láttán marcona motorosok jöttek oda hozzánk, és szeretettel vettek minket körül. A becsületesség, a más értékeire való odafigyelés is nagyon feltűnt. És persze az, hogy a férjem szíve gyorsabban dobog: nem lehetett nem észrevenni azt a csillogást a szemében. A gyerekeink is nagyon jól érezték magukat, a kisebbik édesen aludt már a koncert végén az ismerős zenére az apja hátán a hurciban, a nagyobbik lelkesen végigénekelte az összes dalt.

Hétfőn felhívtam egy autósiskolát, és jelentkeztem korlátlan A kategóriára. A következő hónap végén sikeres KRESZ-vizsgát tettem. A gyakorlatot még nem kezdtem el, az következő tavaszra maradt.

Ősszel viszont Zoli nagy álma (illetve most már közös…) vált valóra: hirtelen elhatározásunk nyomán októberben több mint húsz év kihagyás után újra saját, szép zöld Kawasaki motorjára ülhetett, az volt a terv, hogy én is ezzel tanulok majd.

 

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük