fbpx
MotorokMotorozás

Mekkora gyerek mellől lehet elmenni motorozni?

gyerek a motoron 2Amikor megérkezik az első baba, az minden párkapcsolatot felforgat. A motorosoknál még nehezebb megszervezni, hogy az anyuka és az apuka is tovább hódolhasson hobbijának.

De vajon mikor érkezik el az a pillanat, amikor már nyugodt szívvel ott tudják hagyni a kicsit, és kikapcsolódásként gurulhatnak ismét a környéken. Esetleg ha együtt még nem is, megoldható-e hogy az apuka pár órára átvegye kisbabát, és elengedje az újdonsült anyukát egy kis pihentető motorozásra. És vajon mikortól lehet a kicsiket magunkkal vinni a motoron?

Pocakos csajok a motor mellett

Ezúttal azt kérdeztük meg a motoros kismamáktól, hogy nekik hogy sikerült ezt megoldani:

Ancsy: “Sokan sokféleképpen vélekednek ez ügyben, én az első gyermekem születése után egy hónappal már motoroztam, ráadásul akkor ültem rá életemben először egy gyorsasági gépre, egy GSX-R 600-ra. Milánt természetesen az autóban vittük magunkkal a pályákra, és mivel minden rendben van vele a mai napig is, nem hiszem, hogy bármit is ártott neki, hogy jött velünk mindenhova.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A motoros csajok is kézről-kézre adták. Nagyon jókat aludt a motorzajban (természetesen fülvédőben, hogy zajtól ne legyen baja a fülének), és én amúgy is azt vallom, hogy ha gyerek érkezik a családba, neki is kell alkalmazkodnia hozzánk, nem csak nekünk hozzá, tehát mindenről nem kell lemondani csak azért, mert kisbabánk születik. Nekünk más hobbink nincs, csak a motor, így egyértelmű volt, hogy motorozunk férjem is és én is továbbra is, persze azért óvatosabban.

Sokan ezt furcsállják, de szerintem ez normális és a kisfiúnk is ezt szokta meg. Mai ésszel közúton már nem mennék motorral gyerekes anyukaként, és mivel történt motoros baleset is a családunkban sajnos, ez még nem azt jelenti, hogy nem is szeretek közúton motorozni, csak sajnos itthon nem igazán figyelnek az autósok a motorosokra, úgyhogy inkább nem kockáztatok.”

Motoros kismamák fóruma!

Anett: “Nyugodt szívvel sose fogok már elmenni a gyerek nélkül… a felelősségérzet mindig ott lesz legbelül… A nagyobbikat az apja már 4 és fél évesen robogón vitte (szigorúan védőfelszerelésben). Idén lassan 6 éves és eljárnak néha egy-egy körre kettesben a 600RR-el. Ha a gyerek tud fegyelmezetten ülni és biztonságosan kapaszkodni, akkor szerintem minden további nélkül mehet a szülővel.”

Bea: “A szopika korszak után ott lehet hagyni, de nem tudom, hogy mikor lehet vinni, mert Fecni még csak 1 éves volt a napokban. Kapaszkodni tudni kell az tuti!”

 

A cikknek még nincs vége. Lapozz és olvasd el a többi kismama válaszát is!

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x