fbpx

Mekkora gyerek mellől lehet elmenni motorozni?

gyerek a motoron

Kata-GSXR: “Nyugodt szívvel még sosem hagytam itthon őket. Általában nem magam miatt aggódom, hanem azért, hogy velük mi van?!  De Szandra 2 hónapos sem volt, amikor egy rövidebb utacskára már elmerészkedtem. Szeretném majd magammal vinni őket, mihelyst biztonságosan tudnak kapaszkodni és leér a lábuk a lábtartóra. A párom szintén motoros. Csak annyi volt a kérése, hogy ha lehet, még óvatosabban közlekedjek. A többiek véleményével nem szoktam foglalkozni, hiszen csak azért ellenzik, mert féltenek.”

Kata: “Fél éves? – (tudja mar az apja is megetetni nélkülem). Igeeen, magammal viszem majd!! Oviba! Van ilyen hátulra felcsatolható üléskiegészítő gyerekeknek. Tuti venni fogok olyat!”

Zsuzsanna: “Nálunk már 3 gyerkőc van, a legnagyobb 14, a középső 12 éves, a legkisebb 1 éves múlt. Mindhárom fiú, no képzelhetitek, 4 pasi kényeztet itthon… A pici Zolika miatt nagyon megtetszett a téma, s szívesen olvasom a többiek véleményét is, mert én mindig egy kis lelkiismeret furdalással ülök a mocira, mióta megszületett a legkisebb.

Zolika 1 éves múlt, mikor újra mocira ültem, persze április elején született, akkor indult a szezon. Előző szezonban mire felvettem volna a mocis ruhát, már újra szopizni kért volna a kis lurkó, ja mellesleg akkor még rám sem jött a mocis cucc.  5 évesen gyerekülésben már vihető, 8 évesen meg már leér a lába a lábtartóra. Egyébként 2 motor, 3 gyerek egyelőre nem jó az arány, de beszervezünk még valakit, no meg 4 év múlva a legnagyobbnak biztos lesz saját jogsija, motorja már nem olyan biztosan.”

Clau: “Lilit (az elsőszülöttömet) már 3 éves korától úgy vittem oviba, hogy előttem ült a tankon, később már hátul utazott. Most hogy már 6 hetes lesz nemsoká Misi Baba, és nagyon jó időrendben élünk, 4 órás ciklusokban eszik az éjszakát végig alussza, már mennék egy 1,5 órát motorozni szívesen – már csak a császármetszés sebének a gyógyulása akadályoz bármiben is.”

Mit szól a család, ha a kismama motorozik?

Ildi: “A nagylányom 4 évesen könyörögte fel magát először mögém (eszébe se jutott, hogy apa mögé,) és azóta fokozatosan egyre messzebb merészkedünk. Nagyon ügyes, nagyon fegyelmezett, bár rögtön az elején azzal kezdtem neki, hogy ha bénázol, nem odafigyelsz, én többet nem viszlek! Szerintem én közben 10 évet öregedtem, de ő nagyon élvezi a mai napig. A kicsi lányt annyira nem izgatja a motor, de azért a tankon ülve már őt is furikáztam az udvarban.

Mi úgy neveljük a gyerekeket, hogy ne csak anya-apa legyen, hanem mama, papa, tesó, nagynéni, nagybácsi, szomszédok, barátok, stb. Ez alatt azt értem, hogy a gyerek pici korától szokjon hozzá, hogy ha megyünk valahova, ott is lehet aludni, enni, nem csak otthon. Az első lány fél évesen, a második 4 hónaposan aludt először anyukámnál éjjel. Ez mindkettőnél a szoptatási időszak után volt. Nekem nagyon nagy segítség elsősorban a férjem, mindenben támogat, tudom, hogy bármikor ott hagyhatom őket, akár hétvégére is, nem áll meg az élet. Pici koruk óta sokat van velük, ez sose volt gond neki.

Már megszokta, hogy mindenhol bugyik meg rózsaszín cuccok vannak a házban! Második nagy segítségem a szüleim, mert rájuk is számíthatok mindig, bár ők sose biztattak, inkább csak elfogadták, hogy a fél család motorozik..”

 

Ha van tapasztalatod vagy véleményed, írd le a hozzászóláshoz!
0
Ha van tapasztalatod vagy véleményed, írd le a hozzászóláshoz!x

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x