fbpx

Motoros balesetben halt meg a bukósisak-törvények ellen harcoló floridai ügyvéd

Motoros balesetben halt meg a Floridai bukósisak törvényt kiharcoló ügyvédMotoros balesetben halt meg a bukósisak-törvények ellen harcoló floridai ügyvéd. A helyzet iróniája, hogy Ron Smith és barátnője, Brenda Jeanan Volpe nem viseltek bukósisakot az augusztusi halálos balesetben. Smith és Volpe egyaránt a fejület ért ütés következtében haltak meg.

Ron Smith, a floridai Pinellas megyében élő ügyvéd és lelkes motoros csaknem egy évtizeden át küzdött az olyan törvények ellen, amelyek szerint a motorosoknak bukósisakot kell viselniük a motorozáshoz. Végül az állami törvény megváltozott.

Idén augusztusban a 66 éves Smith és barátnője, a 62 éves Brenda Jeanan Volpe halálos motorbalesetben halt meg. Egyikük sem viselt sisakot, jelentette a Tampa Bay Times. Smith és Volpe egy temetésre tartottak, amikor Smith állítólag elvesztette uralmát a motor felett, miközben lassított a forgalom miatt. A motorkerékpár egy teherautóhoz rögzített pótkocsinak ütközött.

“Teljesen elképzelhető, hogy ha sisakot viseltek volna, talán túlélték volna, de … nem tudjuk biztosan megmondani” – mondta Eric Teoh, az Insurance Institute for Highway Safety motorkerékpár-biztonsági kutatója a Timesnak. – “A sisak “minden bizonnyal javította volna az esélyeiket” – tette hozzá Teoh.

Smith tagja volt az American Bikers Aimed Toward Education (Abate) nevű érdekvédelmi csoportnak, amely a sisaktörvények ellen lobbizott.

Ügyvédként olyan ügyfeleket képviselt, akiket a floridai motorkerékpár-biztonsági törvények megsértésén kaptak, olyan ügyekben, amelyek szakértők szerint segíthettek volna az állam kötelező sisaktörvényének megdöntésében.

2000-ben Florida megváltoztatta törvényeit, és kimondta, hogy 21 év felett már nem kell sisakot viselni motorozás közben, ha valaki több mint 10 000 dollár balesetbiztosítással rendelkezik.

 

Amikor 2015-ben volt módom Floridában, éppen Pinellas megyében motorozni, nekem is lehetőségem lett volna sisak nélkül motorozni, de valahogy kényelmetlennek, huzatosnak éreztem, így inkább maradt a fejemen a sisak.

 

Olvasd el itt floridai motoros kalandjaimat! 

 

Te szeretnél sisak nélkül motorozni? 
0
Te szeretnél sisak nélkül motorozni? x

 

címlapkép: reginaerofeeva, Forrás: The Guardian

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x