HírekMotorokMotorozás

Motoros balesetben halt meg a bukósisak-törvények ellen harcoló floridai ügyvéd

Motoros balesetben halt meg a Floridai bukósisak törvényt kiharcoló ügyvédMotoros balesetben halt meg a bukósisak-törvények ellen harcoló floridai ügyvéd. A helyzet iróniája, hogy Ron Smith és barátnője, Brenda Jeanan Volpe nem viseltek bukósisakot az augusztusi halálos balesetben. Smith és Volpe egyaránt a fejület ért ütés következtében haltak meg.

Ron Smith, a floridai Pinellas megyében élő ügyvéd és lelkes motoros csaknem egy évtizeden át küzdött az olyan törvények ellen, amelyek szerint a motorosoknak bukósisakot kell viselniük a motorozáshoz. Végül az állami törvény megváltozott.

Idén augusztusban a 66 éves Smith és barátnője, a 62 éves Brenda Jeanan Volpe halálos motorbalesetben halt meg. Egyikük sem viselt sisakot, jelentette a Tampa Bay Times. Smith és Volpe egy temetésre tartottak, amikor Smith állítólag elvesztette uralmát a motor felett, miközben lassított a forgalom miatt. A motorkerékpár egy teherautóhoz rögzített pótkocsinak ütközött.

“Teljesen elképzelhető, hogy ha sisakot viseltek volna, talán túlélték volna, de … nem tudjuk biztosan megmondani” – mondta Eric Teoh, az Insurance Institute for Highway Safety motorkerékpár-biztonsági kutatója a Timesnak. – “A sisak “minden bizonnyal javította volna az esélyeiket” – tette hozzá Teoh.

Smith tagja volt az American Bikers Aimed Toward Education (Abate) nevű érdekvédelmi csoportnak, amely a sisaktörvények ellen lobbizott.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ügyvédként olyan ügyfeleket képviselt, akiket a floridai motorkerékpár-biztonsági törvények megsértésén kaptak, olyan ügyekben, amelyek szakértők szerint segíthettek volna az állam kötelező sisaktörvényének megdöntésében.

2000-ben Florida megváltoztatta törvényeit, és kimondta, hogy 21 év felett már nem kell sisakot viselni motorozás közben, ha valaki több mint 10 000 dollár balesetbiztosítással rendelkezik.

 

Amikor 2015-ben volt módom Floridában, éppen Pinellas megyében motorozni, nekem is lehetőségem lett volna sisak nélkül motorozni, de valahogy kényelmetlennek, huzatosnak éreztem, így inkább maradt a fejemen a sisak.

 

Olvasd el itt floridai motoros kalandjaimat! 

 

[wpdiscuz-feedback id=”mgg01d2zh” question=”Te szeretnél sisak nélkül motorozni? ” opened=”0″]Te szeretnél sisak nélkül motorozni? [/wpdiscuz-feedback]

 

címlapkép: reginaerofeeva, Forrás: The Guardian

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük