MotorbemutatóMotorok

Motofocker – magyar szállító robogó hulladékból

motofocker cargoschooter 5Fock Máté már középiskolás kora óta úgy gondolja, hogy kár kidobni a meghibásodott alkatrészeket, régi szerkezeteket, inkább újra kell hasznosítani őket. Így született meg a Motofocker cargo schooter is. Szemétből.

A Recity magazin 63. oldalán olvashatunk a magyar művész alkotásáról, ami nemzetközi sikert hozott neki, miután részt vett a “madeinhungary” című dizájn kiállításon 2013-ban.

Az ötletet az adta, hogy Máté nagyon kedveli a Vespákat, és a gyár háromkerekű Ape városi szállítójárművét, de valami még jobbat akart. Bejött még a képbe a holland teherszállító kerékpár is, és összegyúrva az ötleteket megszületett a cargo schooter.

A két kerekű felépítésnek, a Vespáénál erősebb motornak és a speciális váznak köszönhetően a jármű sokkal praktikusabb a városi szállításban, mint a két említett őse: az Apehez képest sokkal fordulékonyabb, manőverezhetőbb városban, a bakfietshez (a holland szállítóbicikli) képest pedig sokkal könnyebb vele az emelkedőket leküzdeni.

A prototípussal Fock Mátét 2015-ben jelölték a német Dizájn Nagydíjra, és jelenleg magyar befektetők segítségével a sorozatgyártáson és a távol-keleti forgalmazás megszervezésén dolgozik.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük