EseményekMotorverseny

Laia Sanz ismét férfi mezőnyben remekel

laia sanz abu dhabi 01A legismertebb női versenyző a terepmotorozás világában manapság Laia Sanz, aki férfiakat megszégyenítő teljesítményével kápráztatja el a világot versenyről versenyre. A Dakaron sokat bizonyított motoros csaj most új terepen áll helyt.

A 2016-os, Abu Dhabi sivatagi rali sorozat új kihívások elé állította Sanzot, melyeket sikerrel küzdött le. Toby Price és Sam Sunderland oldalán, a KTM gyári versenyzőjeként most is bebizonyította, hogy kemény fából faragták.

Sanz eddigi küzdelmét nehezítette, hogy keze hólyagosra dagadt, ami fájdalmassá tette a versenyzést, de ennek ellenére is jó helyezésekkel zárta az etapokat. A sivatagi terep feladta a leckét a versenyzőknek, és a navigációval is keményen küzdeniük kellett, mely döntő szerepet tölt be a célba érés sikerességében. Aki itt eltéved, súlyos perceket, órákat, és korábban megszerzett előnyöket veszthet.

A homokdűnék közti száguldás egészen más technikát, motorozási stílust követel meg, mint a szilárdabb talajon való versenyzés. Akinek kevés gyakorlata volt a bizonytalan felszínen, annak fel kellett kötnie a gatyáját rendesen. A versenyzők estek-keltek, sokan megsérültek, de ennek ellenére mindenki sikeresen célba ért, így a három gyári versenyző a KTM 450 Rally versenygépek nyergében is sikerrel büszkélkedhet.

A versenysorozat folytatódik Katarban, ahol április 17-22. között a mezőny, így Laia Sanz is egy teljesen másfajta terepen küzdenek egymással és az elemekkel. A Sealine Rally útvonala köves területen vezet, ahol a pontos navigáció mellett a versenyzők gyorsaságára és éberségére is szükség lesz. Egy-egy figyelmetlen pillanat, és máris a kövek tengerében landolhat motoros és gépe is.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Reméljük, Laia keze addigra rendbe jön, és teljes erejével koncentrálhat arra, hogy a mezőny elején érhessen célba, lehetőleg egy darabban, és javítani tud eddigi helyezésén, mely az ő esetében jelenleg összetettben a hatodik helyet jelenti. Drukkolunk neki!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük