fbpx

Motoball és MZ

MZ SX CopperFebruár 8-10. között zajlik a németországi Sinsheimben a Faszination Motorrad elnevezésű rendezvény.

A kiállításon a motorkerékpár ipar múltja, a jelene és a jövője találkozik, valamint három neves off road verseny is zajlik majd a hétvége folyamán. A motorkerékpár szektor résztvevői nagy számban lesznek jelen a régi hagyományokra visszatekintő kiállításon.

Természetesen elsősorban a német cégek mutatják itt be újdonságaikat évről-évre. A közönség például megnézheti majd a legújabb fejlesztésű MZ-ket, amelyek már egyáltalán nem emlékeztetnek azokra a motorokra, amelyek még a magyar utakon is nagy számban futnak.

{loadposition cikkreklam}

Év elejére időzítette a gyár új, speciális off road modellcsaládjának bemutatását, amelyet 125 cm3-es blokkal szerelnek. A négy különböző fantázianéven piacra kerülő más-más karakterisztikájú kétkerekűek a supermoto- és krosszgépek piacára szeretnének betörni. A Blizzard, az Elegance, a Camouflage és a Copper feladja a leckét, ha valakinek nincs határozott elképzelése.

A kiállításon egyebek mellett egy érdekes csapatjátékot is megnézhetnek az érdeklődők, amelynek gyökerei az Első Világháborúba nyúlnak vissza. A Motoball-t a lovaspóló mintájára fejlesztették ki. A két négy főből álló csapatnak (plusz a kapus) egy egykilós, a focinál kétszer nagyobb labdát kell eljuttatni az ellenfél kapujába. A játék négy húszperces negyedből áll, és igen izgalmas és látványos, ahogy a motorosok a sóderen rúgják a bőrt a motor nyergéből. Ha másért nem ezért, és a híres technikai múzeum miatt érdemes ellátogatni Sinsheimbe.

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE Budapest Média Intézetében Kommunikáció és PR szakon, diplomamunkámat a Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook Hozzászólások