Hírek

1% – Törvényen Kívül

Adó egyszazalékFebruár 15-ig nyilatkozhatnak az egyéni vállalkozók az adójuk 1%-ának jótékony célú felajánlásáról, de a magánszemélyek és a többi vállalkozási forma május 15-ig még gondolkodhat, hogy melyik szervezetet támogassa.

Most megpróbálunk segíteni a motorosoknak, hogy kedvükre válogathassanak. Rövid kutatásunk eredményeként csak pár darab olyan motoros témájú szervezetet sikerült összeszedni, akik szívesen fogadnák, ha a motorosoktól befolyt kisebb-nagyobb összegekkel gazdálkodhatnának. A lista tehát nem túl hosszú, de reméljük olvasóink májusig még nyitott szemmel járnak, és a végső határidőig bővülhet a sor. De arról sem feledkezzünk meg, hogy az adományokat nem csak most, hanem év közben is örömmel fogadják mindannyian.

No.1 Mini és Motoros Team
Az egyesület, ahogy a neve is mutatja, minimotorosokat képez, ami a gyorsasági motorversenyzés utánpótlásának az alapját is jelenti. A szervezet szerény összegekből gazdálkodik, ezért nagy segítség lenne számukra, ha a kasszába befolyna némi pénz, amiből a gyerekeknek felszerelést biztosíthatnának.
No.1 Mini és Motoros Team
Adószám: 18098389-2-41

Pirates Family MC
Az egykori Fekete Horgony MC tagja Zombory János (Zomby) 1995-ben motorbalesetben halt meg nagyon fiatalon. A klub 1996-ban rendezte első „In Memory of Zomby” buliját, amelynek teljes bevételét az elhunyt klubtárs családjának támogatására fordította.

A klub időközben nevet változtatott, és az őszi parikból is „Jótékonysági Est” lett, amelynek bevételeivel az évek során több balesetet szenvedett, tartósan egészségkárosodott motoroson segítettek. A 2006-os bevételből a debreceni ÉRMEK alapítvány rehabilitációs központjának létrehozásához adtak át egy jelentősebb összeget, 2007-ben pedig

György Melinda édesanyját támogatták a buli bevételével.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A klub nagy örömmel fogadja az 1%-os felajánlásokat is, amelyek összegét idén is a bajba jutott motorosok megsegítésére fordítják majd.
Fekete Horgony MC
Adószám: 18353389-1-03

Simson Klub Magyarország
A klub elnöksége honlapján úgy nyilatkozik, hogy nem takargatnak semmit, tiszta, nyílt lapokkal játszanak. Az 1%-okból befolyó összeget olyan dolgokra fordítják, ami a klubtagoknak és az egyesületnek is jó, és természetesen hivatalosan is beszámolnak minden fillér helyéről.

A 2007-es esztendőben a felajánlásokból kapott összeg sorsáról véglegesen még nem döntöttek, de annak egy részét mindenképp közhasznú tevékenységre fordítják. A Simsonális (a klub nagy tömegeket vonzó márkatalálkozója) költségvetése is részesül belőle, és a klub honlapját érintő fejlesztésekre is nyílik lehetőség.

A klub kasszájában tehát nem csak a Simson tulajdonosok, hanem minden motoros és azok barátai, családtagjai felajánlásának biztos helye van.
Simson Klub Magyarország
Adószám: 18251122-1-43

MOTOROSOK a MOTOROSOKÉRT közhasznú alapítvány (MOTaMOT)
A többek között a Dévai túrák megszervezéséről elhíresült Bujdosó Janó által létrehozott alapítvány még nincs egy éves, ezért nem fogadhatja az 1%-os felajánlásokat, de hálásan vesznek minden adományt a motorosoktól és azok hozzátartozóitól egész évben. Jövőre pedig talán már az adónk e kis részével is segíthetünk nemes céljaik megvalósításában.
MOTOROSOK a MOTOROSOKÉRT közhasznú alapítvány
Adószám: 1871828-1-13

Alapítvány a Macskákért
Ez az alapítvány látszólag kakukktojás a motoros alapítványok és egyesületek között, azonban mégsem az. Egyik regisztrált tagunk ugyanis régóta A macska magazin és az alapítvány munkatársa, a macskák (és egyébként minden állat) nagy rajongója és támogatója.

Ez az alapítvány tehát nem a motorosoknak segít, hanem a bevételeit a menhelyi és befogott kóbor macskák állatorvosi ellátására és ivartalanítására, védőoltásukra, ivartalanítási akciók támogatására, a helyes bánásmódról, a macskák szükségleteiről szóló iskolai nevelési programok megszervezésére, a gazdátlan macskáknak átmeneti szállást nyújtó aktivisták anyagi támogatására, a macskák megbecsülését, a helyes bánásmódot elősegítő macskavédelmi kiadványokra fordítja. Aki tud segítsen nekik is!
Alapítvány a macskákért
adószám: 18011476-1-41

Továbbra is várjuk az 1%-os támogatásokat elfogadó szervezeteket, klubokat egyesületeket. Május 15-előtt ismét megjelentetjük ezt a listát, remélhetőleg alaposan kibővítve.

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük