CsajokKiemeltTetkó a csajokon

Mit jelent a csikóhal tetoválás?

csikohal tetovalasAmikor arról van szó hogy tetoválást készíttessünk, akkor igen kevés embernek jut eszébe a csikóhal, mint lehetséges minta. Pedig meglepődtünk ha megtudjuk, hogy milyen ősi története illetve csodálatos jelentés tartalma van ennek az apró tengeri lények.

A csikóhal latin elnevezése hippokampusz, ami talán tengeri szörny lónak fordítható. Néhány körben a csikóhalat a kreativitással hozzák összefüggésbe, mert a hippokampusz az emberi agyban a hosszútávú memóriához kapcsolódik. Azért nevezik így, mert a formája hasonlít a csikóhalhoz.

Ez a kedves kis teremtmény általában a trópusi, sekélyebb vizű tengerekben található meg. Természetes közege a víz, ami az elme eleme is. Ahogy a spirituális guruk és a jógik gyakran gyakorolják a meditációjukat csobogó víz közelében, így a csikóhalat is összefüggésbe hozzák a spiritualitással is. Ezért is lehetséges az, hogy a csikóhal a kreativitásnak és a meditációnak a totemállata is.

Még több tetoválásért kattints ide!

Apró termete miatt a csikóhalak nem ragadozók hanem zsákmányok, és mint ilyen az álcázás nagy művészei. Gyakran és nagyon gyorsan változtatják a színüket, hogy életben maradjanak. Éppen ezért a túlélés jelképei is.

Nem mozognak a talaj közelében. Ehelyett a mozgásuk a korallokéra hasonlít, ami azt is jelenti, hogy együtt mozognak az áramlattal. Ez egyfajta élethez való hozzáállást is jelenthet.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

2020 a tengeri csiko eveA különböző kultúrák különböző spirituális szimbólumokat társítanak ehhez az apró totemállathoz. Ázsia különböző részein a tengeri csikók a jószerencse jelzői és gyakran használják őket a népi gyógyászatban is. Valójában annyira népszerűek a népi kultúrában, hogy ez veszélyezteti a faj fennmaradását is a világ óceánjaiban. A csikóhalak vadászata jelenleg tilos, engedély nélküli befogásuk szigorú büntetést von maga után.

Érdemes megjegyezni, hogy a csikóhalak a reprodukcióban is nagyon különlegesek. Habár nem a világ legjobb szülői, ők az egyik olyan faj a földön amelyiknél a férfi a felelős a szülésért és a terhességért illetve az utódok kihordásáért. Ezért is tekintik ezeket az állatokat kiváló apáknak. A hím egyedek hordják ki a tojásokat és a fiataloknak biztonságos kikötőt biztosítanak. A nőstény csak naponta egyszer látogatja meg a hímet.

Amikor a kis csikóhalak teljesen kifejlődtek, akkor önálló életet kezdenek élni a tengerben. A csikóhal apuka általában éjszaka engedi szabadjára a frissen kifejlődött kiscsikókat és általában már néhány óra múlva alkalmas rá hogy ismét teherbe essen.

A csikóhalnak többféle szimbolikus jelentése is van:

  • a türelem és a nyugalom
  • a védelem
  • a barátság és az együttműködés
  • a kitartás
  • a kreativitás és meditáció
  • az apaság

A csikóhalak ábrázolásánál változatos színeket és formákat találunk. Néhány művész jobban szereti a tradicionális mintákat, ami egy kis misztikumot visz a grafikába. Gyakran ábrázolják együtt a tengeri csikókat más tengeri élőlényekkel is, mint a szimmetrikus tengeri csillag, egy szexi sellő vagy egy buja korall.

A különleges kecses formájának köszönhetően ezek a rajzok általában nők bőrén jelennek meg, ami persze ironikus, hogyha figyelembe vesszük azt a tényt hogy ez az élőlény az apaság szimbóluma spirituálisan.

Törzsi csikóhal tetoválások

Annak érdekében, hogy egy állat szellemi energiáját bevonják a lényükbe, a törzs vénei és a törzs sámánjai gyakran tetoválják magukat és törzs tagjait annak az állatnak a képével. Mint minden törzsi mintázatnál, minden jelölésnek van egy sajátos jelentése, amelyet általában a mindennapi élet ábrázolására, a régóta elhunyt ősök megidézésére vagy az istenek segítségének megköszönésére használnak.

A törzsi csikóhal tetoválások nagyszerűen alkalmasak arra, hogy megmutassák a világnak, hogy szorosan azonosulsz egy régió hagyományos kultúrájával, és hogy hasonlóan a csikóhalhoz, meg tudod idézni az élet nehézségeit, és megvéded a hozzád legközelebb álló embereket.

Rajzfilm csikóhal tetoválás

A legtöbb ember, amikor a „csikóhal” szót látja, egyből valami játékos kis lényekre gondolnak, akik az óceán fenekén úsznak. Néhány embernek eszébe jut a Disney klasszikus, A kis hableány képe is. Ha még egyszer megnézed a mesét, észre fogod venni, hogy Triton király szolgái és futárainak többsége csikóhal. Ez nem véletlen.

A film készítői megpróbáltak hűek maradni az ősi görög és római nézőponthoz, amely szerint a csikóhalak Poszeidónnak, a tenger istenének szolgái voltak. Úgy hitték, hogy a csikóhalak az elveszett lelkek spirituális kísérői és hordozói azoknak az elhunytaknak, akik a tengerekben lelték halálukat.

A rajzfilmszerű csikóhal tetoválások kiemelik a vidám jellegét és szórakoztató oldalát ennek a lénynek, és megmutatják a világnak, hogy kölcsönös tisztelet, a barátság és az együttműködés alapelvei a szívedhez közel állnak.

A legtöbb ember egy gyermek emlékére vagy tiszteletére csináltat rajzfilmes csikóhal tetoválást.

Függetlenül attól, hogy melyik variációt választod, a tengeri csikó tetoválás nagyszerű módja annak, hogy kifejezd a világnak, hogy apró méreted ellenére sokkal több vagy, mint amilyennek látszol. Védelmező, szolgáltató, és még az akadályok és kihívások ellenére is harcos. Tetszőleges számú elemet adhatsz hozzá a grafikához a finom sellőktől a buborékcsomóig.

A legfontosabb az, hogy a tetoválás hű maradjon a személyiségedhez és az üzenethez, amelyet megpróbálsz általa küldeni a világnak.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük