fbpx

Mit jelent a csikóhal tetoválás?

csikohal tetovalasAmikor arról van szó hogy tetoválást készíttessünk, akkor igen kevés embernek jut eszébe a csikóhal, mint lehetséges minta. Pedig meglepődtünk ha megtudjuk, hogy milyen ősi története illetve csodálatos jelentés tartalma van ennek az apró tengeri lények.

A csikóhal latin elnevezése hippokampusz, ami talán tengeri szörny lónak fordítható. Néhány körben a csikóhalat a kreativitással hozzák összefüggésbe, mert a hippokampusz az emberi agyban a hosszútávú memóriához kapcsolódik. Azért nevezik így, mert a formája hasonlít a csikóhalhoz.

Ez a kedves kis teremtmény általában a trópusi, sekélyebb vizű tengerekben található meg. Természetes közege a víz, ami az elme eleme is. Ahogy a spirituális guruk és a jógik gyakran gyakorolják a meditációjukat csobogó víz közelében, így a csikóhalat is összefüggésbe hozzák a spiritualitással is. Ezért is lehetséges az, hogy a csikóhal a kreativitásnak és a meditációnak a totemállata is.

Még több tetoválásért kattints ide!

Apró termete miatt a csikóhalak nem ragadozók hanem zsákmányok, és mint ilyen az álcázás nagy művészei. Gyakran és nagyon gyorsan változtatják a színüket, hogy életben maradjanak. Éppen ezért a túlélés jelképei is.

Nem mozognak a talaj közelében. Ehelyett a mozgásuk a korallokéra hasonlít, ami azt is jelenti, hogy együtt mozognak az áramlattal. Ez egyfajta élethez való hozzáállást is jelenthet.

2020 a tengeri csiko eveA különböző kultúrák különböző spirituális szimbólumokat társítanak ehhez az apró totemállathoz. Ázsia különböző részein a tengeri csikók a jószerencse jelzői és gyakran használják őket a népi gyógyászatban is. Valójában annyira népszerűek a népi kultúrában, hogy ez veszélyezteti a faj fennmaradását is a világ óceánjaiban. A csikóhalak vadászata jelenleg tilos, engedély nélküli befogásuk szigorú büntetést von maga után.

Érdemes megjegyezni, hogy a csikóhalak a reprodukcióban is nagyon különlegesek. Habár nem a világ legjobb szülői, ők az egyik olyan faj a földön amelyiknél a férfi a felelős a szülésért és a terhességért illetve az utódok kihordásáért. Ezért is tekintik ezeket az állatokat kiváló apáknak. A hím egyedek hordják ki a tojásokat és a fiataloknak biztonságos kikötőt biztosítanak. A nőstény csak naponta egyszer látogatja meg a hímet.

Amikor a kis csikóhalak teljesen kifejlődtek, akkor önálló életet kezdenek élni a tengerben. A csikóhal apuka általában éjszaka engedi szabadjára a frissen kifejlődött kiscsikókat és általában már néhány óra múlva alkalmas rá hogy ismét teherbe essen.

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x