fbpx

Minden, amiről eddig csak oktató videókat nézegettem, most értelmet nyert: HUMDA MotoSafety Pécs

HUMDA MotoSafety Pécs-pogány repülőtér 2022

Részt vettünk a Humda Moto Safety ingyenes rendezvényén a HUMDA, a HRE és a Csajok a Motoron jóvoltából Pécs-Pogány Repülőtéren. Ez volt életem első ilyen jellegű rendezvénye, amire elmentem.

Szeretnék Nektek beszámolni az élményről, hátha sokan vagytok, akik még valamilyen okból nem voltatok ilyen jellegű rendezvényen.

Ez a harmadik éve, hogy motort vezetek, illetve azóta is van korlátlan jogsim. Egy Suzuki Bandit GSF 650 boldog tulajdonosaként a 15 000 km felett azért még mindig érzem, hogy a lendület és bátorság sokkal, de sokkal nagyobb Nálam, mint a technikai tudás, tehát egyenlőre a felelősségtudatom és az őrangyalomon múlik, hogy kisebb vészhelyzetekben eddig szerencsém volt (fácán, vaddisznó, nyugdíjas suzukis, stb.)

Kíváncsi voltam, hogy egy ilyen képzés hogyan zajlik, de eddig nem jutottam el. De ezek után tuti minden szezont ezzel kezdek és legalább háromszor elmegyek nyaranta!!!! Mindig van mit tanulni!

Csajok minden, amiről eddig csak oktató videókat nézegettem, amiről más motorosok jótanács címén összevissza beszéltek (idegesítve, mert sose volt kettő, aki egy véleményen lett volna), most értelmet nyert!

Több mint 200 motorost szervezetten, fegyelmezetten, következetesen szedtek szét először 3, majd több kisebb csoportra. Mi ismerős csajok az 1. csoportba kerültünk, majd azon belül egy kisebb, kb. 20 fős csoportban is együtt gyakorolhattunk egész nap. Hat órán keresztül, kisebb pihenőkkel mentünk képzési helyszínről helyszínre, kísérettel, szervezetten, minden helyszínen több oktató figyelt és felügyelt minket, a teljesítendő pálya több pontján.

Idén 6 helyszínen szervez ingyenes motoros vezetéstechnikai tréninget a HUMDA

Feladat előtt érthetően elmondták, mit várnak tőlünk, feladat közben, folytonos visszajelzést kaptunk, jól csináljuk-e. Az oktatók egész nap hangosan kiabálva adták a zúgó motorok között az instrukciókat, hogy biztosan jól halljuk menet közben is. 1000%-osan kitettek magukért!

Attól tartottam, hogy csak egyszer-kétszer lesz idő “megnézni” a bólyák közét, elvégre ingyenes program és rengetegen vagyunk, DE NEM!!!

Addig mentünk, addig csináltatták a feladatokat, ameddig nem ment!!! Ha nem jó helyre néztem “szerpentinen” ( eddig azt se tudtam pontosan mire gondolnak, hova nézzek), akkor beállt az oktató és megmutatta, folyamat több kör egymás után! Addig amíg nem tudtam magamtól.

 

Nincs még vége, lapozz!

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x