HírekMotorokMotorozás

Mennyire nehéz jogosítványt szerezni Magyarországon?

Melyik országokban a legnehezebb a jogosítvány szerzés?A Zutobi, egy vezető nemzetközi vezetésoktató vállalat kiadott egy jelentést azokról az országokról, ahol a legkönnyebb és ahol a legnehezebb megtanulni vezetni. Magyarország a harmadik lett azok között az országok között a világon, ahol legnehezebb megszerezni a jogosítványt.

A legfontosabb statisztikák és információk:

A top 5 orszáh, ahol a legnehezebb megtanulni vezetni: Horvátország, Brazília, Magyarország, Bahrein, Montenegró.

A Zutobi olyan tényezőket vesz figyelembe, mint a vizsga nehézsége, a minimális vezetési korhatár és a vizsgakövetelmények, hogy meghatározza, mennyire könnyű a jogosítvány megszerzése. A jelentés tartalmazza a legolcsóbb és legdrágább országok rangsorát is a vezetői vizsga letételéhez. A teljes jelentés itt olvasható.

1: Horvátország – 1.96/10

Horvátországban a legnehezebb a volán mögé ülni, mivel a drága és szigorú vezetési vizsgák miatt maximális tanulást és ellenőrzést igényel a sikeres vizsga. Az átlagos horvát vezetési órák átlagosan körülbelül 85 órát tesznek ki, és törvényi előírás, hogy ezeket a leckéket még a vizsga letétele előtt el kell végezni. A horvátoknak több orvosi alkalmassági vizsgálatot is be kell mutatniuk, és körülbelül 400.000 forintot kell költeniük a vizsga letételéhez és a jogosítvány megszerzéséhez.

2: Brazília – 3,21/10

Mielőtt Brazíliában letehetné a vizsgát, a törvény szerint 60 órányi tanuláson kell részt vennie, ebből 45 óra elméleti és 15 óra gyakorlati oktatás az utakon. A brazil törvények azt is jelentik, hogy a jelentkezőknek orvosi vizsgálatokon, például pszichológiai teszten kell átesniük, mielőtt vezethetnek. Mindezen vizsgák összköltsége átlagosan 95.000 forintot tesz ki, és mindezek a tényezők együttesen Brazíliát teszik a második legnehezebb országgá a járművezetővé válás szempontjából.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

3: Magyarország – 3,59/10

Magyarország a harmadik legnehezebb ország, ahol a volán mögé lehet ülni. A vizsgát tenni kívánó magyaroknak szemészeti és orvosi vizsgálaton kell átesniük, majd legalább 58 órányi tanórán kell részt venniük, mielőtt vizsgát tehetnek. A leendő magyar sofőrök számára pozitívum, hogy egy évvel korábban szerezhetnek jogosítványt, mint a legtöbb országban, és a költségek is viszonylag olcsók.

4: Bahrein – 3,62/10

Bahrein a negyedik legnehezebb ország, ahol vezetni lehet. Orvosi, elméleti és végül gyakorlati vizsgát kell tenniük a leendő bahreini sofőröknek. Ráadásul 18 évesnek kell lenniük ahhoz, hogy vezetni kezdhessenek, a vizsga pedig 160.000 forintba kerül.

5: Montenegró – 3,79/10

Az ötödik ország, ahol legnehezebb jogosítványt szerezni, a kis európai állam, Montenegró, amely 3,79-es pontszámot ért el. Montenegróban a 9. legdrágább a vezetési vizsga, 100.000 forintba kerül, ráadásul a vizsga előtt orvosi és szemészeti vizsgálatot is megkövetelnek. A 18 éves leendő járművezetők csak ezután tehetnek elméleti és gyakorlati vizsgát.

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük