HírekKultúraMotoros kép

#maradjotthon és horgolj Yamahát – VIDEÓVAL!

Yamaha Amigurumi

A koronavírus (COVID-19) világjárvány drasztikusan befolyásolta az emberek életét. Az emberek mindennapi életének, szabadságának korlátozása azonban mentális és fizikai stresszt okozhat. A Yamaha cég weboldalán olyan otthoni elfoglaltságokat javasolt, amelyek elősegítik az idő hasznos és szórakoztató eltöltését.

A borítóképen látható Yamaha E-Vino elektromos robogó két aranyos kis példánya olyan kézműves termék, amelyet bárki elkészíthet otthon, ha van egy kis kézügyessége. Az egyik a japán Amigurumi horgolási technikával, a másik pedig tű nemezeléssel készült.

Ezeket és más Yamaha termékek Amigurumi és tű nemezelt másolatait a weboldalon mutatják be, kiegészítve mintákkal és nyomtatható sablonokkal, valamint videó oktatóanyagokkal, amelyeket készítésük során követni kell.

A weboldal látogatóinak száma március közepén kezdett növekedni a világjárvány miatti kijárási korlátozások hatására, csakúgy mint a Vehicle Bento weboldalé is. Ez utóbbi recepteket mutat be a szórakoztató Yamaha-témájú, japán stílusú ebédekhez.

„A fő termékeink a motorkerékpárok, tehát viszonylag sok ügyfelünk férfi. A weboldal látogatóinak jelentős hányadát is ők képviselik. Mindig is kérdés volt, hogy a márkánk és a cégünk jelenlétét hogyan kommunikáljuk azoknak a nőknek, akikkel kevesebb közös ponttal rendelkezünk.” – mondta Hidenori Miyake, a márka marketing osztályának vezetője. Ő volt az Amigurumi és a tűnemezelés weboldal kitalálója. Azt reméli, hogy ezek a technikák és a honlapon található ötletek segítséget nyújtanak az idő kellemes eltöltéséhez a szociális távolságtartás ideje alatt.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Yamaha eVino nemezelés

2020 májusától már öt minta áll rendelkezésre a weboldalon mind az Amigurumihoz, mind a tű nemezeléshez, azaz összesen tíz. Az olyan Yamaha termékeket ábrázoló minták, mint például a motorkerékpárok és robogók, jachtok és más vízi járművek, hordozható generátorok és más alkatrészek folyamatosan bővülnek a Japán Amigurumi Egyesület és a Japán Gyapjú filc szövetség támogatásának és együttműködésének köszönhetően.

Nézd meg NaNa Amigurumi Minyonját!

A Belső és Hírközlési Minisztérium felmérése szerint Japánban körülbelül 12 millió ember kézimunkázik rendszeresen otthon valamilyen technikával, és ezek 95%-a nő.

„A Yamaha Motor egy gyártó” – folytatja Miyake, – “ezért a kézműves termékek furcsa tartalomválasztásnak tűnhetnek a vállalati weboldalunkon, de ezzel a projekttel nem veszélyeztetjük a márka hírnevét. Sőt, a kézműves tervezők először alaposan megismerik a tényleges termékek alapelvét. Sok időt és erőfeszítést fordítunk mindegyikre, és ezért egyáltalán nem könnyű létrehozni őket. Ebben a jelenlegi nehéz helyzetben remélem, hogy az emberek rászánják az időt, hogy egy kihívásokkal teli, de szórakoztató kézműves projektté tegyék a motorozást, miközben otthon maradnak. ”


Forrás: Yamaha Motor Hírlevél 2020. május 26.

 

Te szoktál kézimunkázni? Készítettél már motoros témájú alkotást? Megmutatod?

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük