CsajokKiemeltNői motoros nap

Május a motorosok hónapja, május első szombatja pedig a motoros nőké

motoros tudatossag honapja noi motoros napA mi égövünkön általában a május az a hónap, amikor az időjárás már viszonylag stabilan 20 fok körül jár, ezért a motorosok igen nagy számban lepik el az utakat. Ezért is lett a május a motoros-tudatosság hónapja.

Mivel májusra nagyrészt a kátyúkat is kijavítják, az aszfalt sem túl hideg és az időjárás sem olyan szeszélyes, mint eddig, már nyugodtan állíthatjuk, hogy valóban itt van a motoros szezon. Ahhoz azonban, hogy biztonságosan tudjuk járni az utakat a motorkerékpárjainkon, az is kell, hogy a többi közlekedő, az autóvezetők szintén tudomást vegyenek rólunk.

Az Amerikai Egyesült Államokban az AMA (American Motorcyclist Association – Amerikai motoros Szövetség) az 1980-as évek elején nevezte ki májust a motoros-tudatosság hónapjává. Céljuk az volt, hogy a nem motorosok figyelmét felhívják arra, hogy figyeljenek jobban oda a motorkerékpárosokra.

Később a kezdeményezést több állam, állami- és motoros szervezet is átvette, és különböző akciókat kezdtek szervezni májusban a motorosok közlekedésének biztonsága érdekében. Az akciók során felhívják az autósok figyelmét a visszapillantó tükör használatának fontosságára, a sávon belüli lehúzódásra, és arra, hogy milyen balesetveszélyes, ha vezetés közben nem csak a forgalomra figyelnek, hanem telefonálnak, esznek vagy akár csak hangos zenét hallgatnak.

Nem véletlen, hogy a Nemzetközi Női Motoros Nap is május elejére került. Világszerte használják fel a motoros nők ezt a napot arra, hogy csupán azzal, hogy ezen a napon szervezetten motoroznak, az egész motoros közösség érdekében vonuljanak utcára.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A motoros nők látványa még mindig felltűnést kelt, még az USÁ-ban is, ahol nagyságrendekkel előbb kezdtek a nők ilyen nagy számban motorozni. A feltűnés pedig kell, hogy a közvélemény felfigyeljen, és tudatosuljon a többi közlekedőben is, hogy a motorosokra sokkal jobban oda kell figyelni, mert sokkal sebezhetőbbek.

Május 6-án, szombaton tehát 11. alkalommal is Nemzetközi Női Motoros Nap lesz, tehát ha időd, kedved, és az időjárás is engedi, motorozz te is ezen a napon! Ahogy az elmúlt években már megszokássá vált, idén is lesz ingyenes vezetéstechnikai tréning motoros nőknek a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Hungaroring Motoros Akadémia segítségével. Sajnos idén is csak 50 fő vehet részt, de a létszámot korlátozni kell, hogy a tréningen mindenkire jusson figyelem, és az a hasznunkra is váljon.

Ahogy volt már róla szó, idén nem lesz női motoros felvonulás Budapesten. Helyette a vezetéstechnikai tréning után motorozunk egy rövidet. A végcél egy gödi étterem, és a Hungaroring bejáratától indulunk majd a tréning után. Azok, akik nem vesznek részt a tréningen, 15:00 órától várhatják, hgy a tréningezők is befussanak. A túra 15:30-kor indul.

Szombatra egyenlőre nem ígérnek túl jó időjárást, de legalább hideg nem lesz. Egyedül a Csajokamotoron.hu címlapján dereng egy kis napsütés ezen a napon, és úgy tűnik, marad a 20 fok körüli hőmérséklet, tehát fázni nem fogunk. Szóval van még remény, hogy kellemesen fog telni a 11. Nemzetközi Női Motoros Nap. Nincs más dolgod, CSAK HAJTS!

A szombati motorozásodról készíts fényképet, és töltsd fel a galériánkba ebbe az albumba!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük