Hírek

Kovács Niki és Michelisz Norbi oktatott a Hungaroringen

altAz autósokra leselkedő váratlan helyzetekre készíti fel a jogosítvánnyal rendelkezőket a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum.

 

A legtöbbet talán a frissen megszerzett vezetői engedéllyel rendelkezők tanulhatnak. Éppen ezért szerveztek kifejezetten a fiatal korosztály számára a Facebook-on egy játékot, melynek nyertesei a tanpálya két arcától, Kovács Nikitől és Michelisz Norberttől leshették el gyakorlatban a legjobb fogásokat.

A Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum a biztonságos közlekedés fontosságának üzenetét szeretné eljuttatni minél több emberhez. Minden korosztályhoz szól a kampányuk, de 2012-ben, sőt, a tanpálya jubileumi 15. évében, 2013-ban is kiemelt szerepet kapnak a fiatalok, illetve azok, akik friss jogosítvánnyal a zsebükben, kissé felkészületlenül kerülnek ki a sokszor veszélyeket tartogató forgalomba.

„Még mindig rengeteg a baleset az utakon, melyekben valamennyi korosztály veszélyeztetett, ezért idén és jövőre is mindenképpen szeretnénk a Balesetmegelőzési programban betöltött szerepünket tovább erősíteni, így folytatjuk az úgynevezett „Élet Úton program”-ot, amely a gyermekektől az idős korosztályig mindenkinek szól” – ecsetelte Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese, aki egyben a tanpálya ügyvezetője.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A fiatalok megszólítása érdekében a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum egy játékot tett közzé a legnépszerűbb közösségi oldalon. A játékban több mint kétezren vettek részt, és a legjobb húsz számára egy különleges ajándékkal kedveskedtek a tanpálya munkatársai.

„A játék győzteseit elhívtuk a Vezetéstechnikai Centrumba, ahol a tanpálya két arcától, Michelisz Norberttől és Kovács Nikitől kaphattak tanácsot, miként is kell egy-egy váratlan helyzetben reagálni a volán mögött ülve. Őszintén reméljük, hogy az itt eltöltött órák alatt sikerült olyan dolgokat megtapasztalniuk, aminek segítségével biztonságosan közlekedhetnek közútjainkon” – fogalmazott Barabás Judit, a Tanpálya értékesítési vezetője, a játék ötletgazdája.

Kovács Niki nagy lelkesedéssel segítette előbb a kormány mögül, majd a navigátor helyéről az ifjakat, akik szemmel láthatóan odafigyeltek minden szavára. Hazánk legeredményesebb női gyorsasági motorversenyzője szerint a közutakon nem az a fontos, hogy a fiatal vagy az idősebb korosztály tagja valaki; férfi vagy éppen egy nő ül a volán mögött, hanem az, hogy aki vezet, ne rutinból akarjon megoldást találni bizonyos helyzetekre.

„Ezen a pályán, ellentétben a forgalommal, van lehetőség arra, hogy kijavítsuk az esetlegesen előforduló hibákat. Jó ötletnek tartom azt, hogy az ifjabb korosztály számára olyanok adjanak elméleti és gyakorlati tanácsokat, akiket az adott fiatalok elismernek a teljesítményükért, sőt, talán fel is néznek rájuk. Volt olyan fiatal, akinek először a figyelmét kellett megfelelő szintre hozni. Illetve az is nagy tanulság volt, hogy egy-egy hiba után nem szabad megretteni. Le kell vonni a tanulságokat, és okulva belőlük, folytatni kell a vezetést. Ráadásul nem titok, hogy minket, engem is feltöltenek az ilyen rendezvények, a fiatalokkal való találkozások. Sokszor ez ad erőt a folytatáshoz, mert bizony az állandó küzdelem azért, hogy űzhessem a sportágat, ami a világot jelenti számomra, néha elbizonytalanít. Csodálatos érzés volt látni, hogy a játék nyertesei közül néhányan úgy érkeztek erre a napra, hogy a pályafutásunkról szóló képeket hoztak magukkal” – mondta Kovács Niki, akinél tényleg működhetett a pozitív töltés, hiszen a rendezvényt követően második helyen végzett kategóriájában a férfiak között a magyar bajnokság utolsó versenyén.

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük