Hírek

Kovács Niki bukósisakkal lepte meg Rossit

rossi sisak 6kMagyarország legeredményesebb női gyorsasági motorversenyzője, Kovács Niki hetedik éve tevékenykedik újságíróként is. Miről is írna, mint motorokról, motorversenyekről és más technikai sportokról.

Az utóbbi években tucatnyi MotoGP futamon volt jelen. Így jött az ötlet még tavaly, hogy ha már ilyen közel van a tűzhöz, meglepnék valamivel a legnagyobb bajnokot, Valentino Rossit.

„Sosem titkoltam, hogy mennyire felnézek Rossira, már-már rajongok érte. A könyv, a tavaly megjelentetett A-Z igazi Vale is ezért született, mert hiányoltam róla a magyar nyelvű irodalmat. Szerettem volna, ha mások is képet kapnak arról, mennyire sokszínű egyéniség is ő. Az ajándék gondolata – ami nem más, mint egy gyönyörű sisak – anyukámtól (aki egyben a menedzserem) származik. Még tavaly kezdtük el szervezni, de csak mostanra állt össze minden. A bukósisak Valentino fejére készült, egyenes az AGV gyártól kaptuk meg, míg minden mást a Yamaha csapat kommunikációs menedzserével egyeztettem le.” – mesélte a versenyzőnő.

 

Niki nevét és rajtszámát évek óta Swarovski kristályok díszítik a motorján a CrystalDesign jóvoltából, akárcsak egyik bukósisakját, telefonját, fényképezőgépét. Így egyértelmű volt, hogy a Doktornak szánt ajándék velük közösen készül majd el.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

„Érdekes és megtisztelő feladat volt egy ilyen nagy bajnoknak dolgozni. Nem sok ember van, aki előtt megemelem a kalapom, de Valentino közéjük tartozik. Nehéz dolog VB címet nyerni, de még nehezebb ezt megtartani. Hihetetlen, hogy még mindig van motivációja. A predátoros alapötlet abból ered, hogy ő is olyan, mint egy ragadozó, csak nem más a célpont, hanem a következő bajnoki cím.” – mondta Brandeis György a CrystalDesign tulajdonosa.

Már csak egy jó kivitelező kellett a tervekhez, amire Gyuri egy kedves barátját, Báthory András airbrush festőt kérte fel.

„Mikor Gyuri megkeresett, egyből igent mondtam, mert megtiszteltetésnek tartom, hogy Valentino Rossinak csináltunk közösen egy sisakot. A témája viszonylag „szabadfogású” volt, csupán egy alapötletet kaptam. Úgy gondoltuk, a sisak designja valamiképpen tükrözze Rossit, mint a legyőzhetetlen ragadozót. Legyen kissé „predátoros”, de ne szakadjon el teljesen az ő stílusától. A festést úgy komponáltam meg, hogy felhasználtam Rossi tipikus design-elemeit, mint a nap és a hold meg a 46-os rajtszám, kissé újraértelmezett stílusban.

Technikailag felhasználtam a legtöbb olyan trükköt, amit egy kötetlen témánál be lehet vetni: antikolt speciális színek, világító narancs és transzparens festékek, illetve bizonyos részeknél ecsetes technológia. Emiatt a sisakot speciálisan többször kellett lakkozni, illetve a rétegek közt újracsiszolni és festeni. A festés után pedig jöhettek a Swarovski kristályok Gyuriék tervei alapján.” – magyarázta Báthory András.

Az ajándékot Niki adta át a kilencszeres bajnoknak az utolsó versenyhétvégéjén, Valenciában. Rossinak és csapatának annyira tetszett a kristályokkal kirakott sisak, hogy felmerült az általa leggyakrabban használt bukó díszítésének ötlete is. Sőt a jövőben ilyen, kristályokkal díszített replikákkal szeretnék megajándékozni a számukra fontos embereket, támogatókat.rossi sisak 1krossi sisak 2krossi sisak 3krossi sisak 5krossi sisak 4k

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük