fbpx

Kössük kevesebbért

netriskÉvente akár több ezer forintot is spórolhatunk a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításon (KGFB), ha a megfelelő biztosítót sikerül kiválasztani.

A kerekesedésekben megvásárolt járművekre, így a motorkerékpárokra is legtöbb esetben az üzlet képviselője köti meg a kötelező biztosítást. Arra a kérdésünkre pedig, hogy ha már kötelező, nincs-e valami olcsóbb lehetőség, gyakran egyértelmű fejcsóválás a válasz.

Logikus, hogy az üzlet a legdrágább biztosítás után kapja a legnagyobb jutalékot, ezért nem érdeke, hogy olcsóbb partnert keressen. És mivel a kereskedők mindig ugyanazt a biztosítást ajánlják, a nagy biztosítók nincsenek rászorulva, hogy versenyképes áron dolgozzanak. Mondhatnám azt is, hogy nem gondolkodnak hosszú távra… hiszen ha csupán 1-2000 forint lenne a különbség, a legtöbb gépjármű tulajdonos inkább kihagyná a biztosítóváltással járó macerát.

Saját példa: május végén két sokat megélt autónkat “újra” cseréltük. Most tehát a mi autónk megfiatalodott, bár a csecsemőkorán már túl van, idén négy éves. Mivel különösebb előnnyel nem járt volna, ha cégnévre vesszük, úgy döntöttünk, hogy inkább megtartjuk a bónusz 10-es biztosítást. Számításaink szerint éves viszonylatban tízezres nagyságrendű összeget spórolhatnánk így.

Igen ám, de a csere sürgős volt, az átírást a biztosítással együtt a kereskedésben intézték. Ráadásul a helyszínen még fizetni sem kellett érte, hiszen inkasszóval olcsóbb, majd behajtja a nagy biztosító a számláról. Csak pár hónap múlva tűnt fel, hogy a legkedvezőbb díjkategóriában a városi kisautóra majdnem ugyanannyit fizetünk, mint annak idején az amerikai limuzinra.

Mivel egyik évben már volt szerencsénk végigjárni a biztosítóváltással járó procedúrát, eszembe jutott, hogy év vége előtt a legtöbb kisebb cég különböző kedvezményekkel próbálja magához édesgetni a gépjármű tulajdonosokat. Mivel váltani november végéig lehet, most célszerű utánajárni, hogy melyikre lenne érdemes.

Szerencsére ehhez ma már nem kell végigjárni az összes biztosítót. Könnyűszerrel megtehetjük az interneten keresztül is. A Netrisk.hu oldalán mindenki kiszámolhatja, hogy lakóhelyén, életkorának, a jármű életkorának, hengerűrtartalmának, stb. megfelelően melyik a legolcsóbb biztosítás. Sok banknál külön kedvezmény jár, ha havi fizetés helyett a negyedévest választjuk, és a banki átutalást is jobban kedvelik a cégek.

Ha az oldalon meg is kötjük a szerződést, általában további 5%-kal csökken a díjtétel. Igaz, nekem tavaly így csak még bonyolultabb volt, mert a biztosítónak eredeti aláírásra van szüksége, ezért mégis személyesen kellett bemenni átvenni a kötvényt. De mivel nálunk az autó mellet a motorokra is fizetni kell, ha összeadjuk a megspórolt összeget, egy komoly hétvégi túra költségvetése jön ki. Ez pedig bármilyen utánajárást megér.

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x