KultúraMotoros könyv

Helytállón egy nő tollából – Moto GP 2006 évkönyv

681599 4Ha motoros könyvről esik szó, mindenkinek a Hells Angels jut az eszébe. De van más is.

Nekem a motoros: az ember és a motorja, ebben a sorrendben, nem pedig fordítva. Ilyen szempontból pedig igen jó Budur Gabi könyve, a pénteken megjelent Moto GP 2006 évkönyv. Az emberekről szól, a MotoGp-ben. A sajtótájékoztató rendben volt, híres emberek, videó, happening. De nézzük, ami miatt megrendezték ezt az egészet, a betűkbe és képekbe öntött MotoGP-t.

A könyv így született: Gabi egy barátjának akart karácsonyi meglepetésként motoros könyvet venni évekkel ezelőtt, és nem talált semmit. Ekkor született az ötlet, hogy ezt az ûrt ki kell tölteni, és mivel a szerző újságíró ebben a témában, minden adottsága megvolt hozzá. Első ránézésre a könyv jó marketing a MotoGP-nek, szép színes évkönyvnek tűnik, sok statisztikusnak is kedves, minden témára kiterjedő táblázattal és betûs oldallal jól megtűzködve, természetesen a jobb oldalra igazítva a motoros boltok reklámjaival.

A kötés kemény fedeles és igényes, matt-feketén piros és fehér lakkozott felületek. Zavart a hátsó borítón található üres nagy feketeség, ha könyvet veszek a kezembe, az az első, hogy megnézem hátulra milyen sorrendben vésték a betűket egymás mellé, majd hátulról kezdem fellapozni, áttekinteni.

A képek igényesen válogatottak, a fotós lelkivilágom nyugodt maradt, bár sűrűn visszatérő motívum a híres motorversenyző mellett ácsorgó rövid szoknyás, rövidnadrágos lányok alulról fényképezett képe, de azt hiszem ez megbocsátható, ilyen a száguldó cirkuszok biznisze. Várhatóan többet fogják ezt a könyvet férfiak forgatni… és nem elhanyagolandó tény, hogy egy nő írta nekik.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük