fbpx

Kerékpár vagy motorkerékpár a jövőből: BMW Motorrad Vision AMBY

BMW Motorrad Vision AMBYA BMW Motorrad Vision AMBY egy teljesen új koncepció a kerékpár és a motorkerékpár között, amely a jövő innovatív, városi mobilitásának új lehetőségeit tárja fel.

Ez egyike annak az öt különböző koncepciójárműnek, amelyekkel a BMW Group a müncheni IAA Mobility 2021 kiállításon bemutatja a városi környezetben való egyéni mobilitásról alkotott elképzeléseit.

Az elektromos mobilitás, a digitalizáció és a fenntarthatóság közös égisze alatt megszületett öt úttörő koncepció olyan sokoldalú és fenntartható mobilitási kombinációt alkot két- és négy keréken, amely átfogóan kielégíti a mobilitási igények rendkívül változatos körét.

A BMW Motorrad Vision AMBY műszaki adatai

  • Akkumulátor: nincs megadva
  • Teljesítmény: nincs megadva
  • Vmod1: legfeljebb 25 km/h
  • Vmod2: legfeljebb 45 km/h
  • Vmodmax: legfeljebb 60 km/h
  • Hatótávolság: kb. 110 km (a WMTC szerint kombináltan)
  • Kerekek: 26 colos első és 24 colos hátsó küllős kerekek.
  • Ülésmagasság: 830 mm
  • Saját tömeg: kb. 65 kg

BMW Motorrad Vision AMBY és BMW i Vision AMBY.

Az AMBY az „Adaptív mobilitás” rövidítése (Adaptive Mobility). A BMW Motorrad Vision AMBY és a BMW i Vision AMBY az adaptív városi mobilitás alapgondolatát két keréken, különböző aspektusok alapján értelmezi. Mindkét jármű elektromos meghajtású, három sebességfokozattal rendelkezik a különböző úttípusokhoz igazodóan.

A hajtás kerékpárutakon 25 km/óráig, belvárosi utakon 45 km/óráig, többsávos utakon és városon kívül pedig 60 km/óra végsebességig teszi lehetővé a haladást. A nagyobb sebességgel való közlekedéshez azonban bukósisak, rendszámtábla és megfelelő vezetői engedély szükséges.

BMW Motorrad Vision AMBYMíg a BMW i Vision AMBY nagysebességű pedelecként (elektromos rásegítésű kerékpár) folyamatos pedálozást igényel az elektromos hajtás támogatásának elnyeréséhez, a BMW Motorrad Vision AMBY gázmarkolat segítségével gyorsul, és pedálok helyett motorkerékpárokra jellemző lábtartókkal rendelkezik.

Az elérhető üzemmódok az okostelefonon lévő alkalmazásban vannak eltárolva, amely csatlakozik az adott AMBY Vision járműhöz. A sebességszint kézi kiválasztása is lehetséges, de az út felismerése a geofencing technológia segítségével is történhet, ami lehetővé teszi a végsebesség automatikus beállítását.

Mivel jelenleg nincs jogi alapja egy ilyen moduláris sebességkoncepcióval rendelkező járműnek, az AMBY Vision járművek mögött álló elképzelés az, hogy olyan jogszabályokat kezdeményezzenek, amelyek lehetővé teszik ezt a fajta beállítást. A BMW Group ezzel demonstrálja, hogy a jövőben is részt vesz a nagyvárosok mobilitási lehetőségeinek biztosításában, és innovatív megoldásokat kínál.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x