fbpx

Idén is válassz motoros szervezetet: ne felejts nyilatkozni az SZJA-d 1%-áról!

Ajánld fel a személyi jövedelemadód 1%-át motoros szervezeteknek

Minden évben hallhatjuk ezer helyről, de azért én is felhívom a figyelmedet arra, hogy az SZJA bevallásának és befizetésének határideje május 20. Ez nem azért fontos dátum,mert én vagyok az adóhatóság, hanem mert ez az az alkalom, amikor lehetőség van az adónk 1%-ának felajánlására egy regisztrált civil szervezetnek. Ha teheted, válassz motoros szervezetet!

Idén is lehetőség van arra, hogy magánszemélyként rendelkezzünk az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadó 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2022. május 20-ig, az SZJA-bevallástól függetlenül is megtehetjük.

A kétszer egy százalék felosztása úgy történik, hogy 1%-ot egy regisztrált civil szervezetnek, további 1%-ot pedig valamely technikai számmal rendelkező vallási közösségnek vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak ajánlhatjuk fel.

Az szja 1% felajánlására jogosult civilszervezetek listája itt érhető el.

Érdemes átbogarászni az SZJA felajánlásból kizárt szervezetek listáját is.

Mivel ezeken a listákon több száz szervezet található, és nekem nem sikerült kibogarászni, hogy melyik mivel foglalkozik, segítségképpen álljon itt néhány, akiket a motoros csajok ajánlanak:

Ajánld fel adód 1%-át jótékony célra

Címlapfotó: nicoletaionescu

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x