fbpx

Hogyan alapíts női motoros klubot?

Női motoros klub alapítása Ahogy a biker kultúra alapvetően az Egyesült Államokból származik, az ezzel kapcsolatos írott és íratlan szabályok is onnan jönnek.

A motoros klubok (motorcycle club = M.C.) a Világ nagy részén militarista szervezetként működnek, létüket sokan összefüggésbe hozzák a bűnszövetkezetekkel. Nem ritka, hogy közük van a kábítószer- és fegyverkereskedelemhez, a prostitúcióhoz és újabban a fehérgalléros bűnözéshez is. Rendszeresen hallunk a híradásokban motoros klubok közti bandaháborúkról, leszámolásokról, amelyek szintén nem a békés jelleget sugallják.

Persze mindez csak a felszín, hiszen aki nincs benne, nem él a motoros klubok között, sosem láthat a dolgok mélyére. A szabályokról, a szervezeti felépítésről mindenféle mendemondák terjednek, amit maguk a klubok legtöbbször sem nem erősítenek meg, sem nem cáfolnak.

Számtalan filmben láthatunk erre utalásokat. A legutóbbi időkben például a Sons of Anarchy filmsorozat adja át talán a leghitelesebben az MC-k működését, hiszen a forgatókönyv szakértői között Hells Angels MC tagok is voltak.

Általánosan, nemzetközileg elfogadott szabály, hogy motoros klubban (M.C.-ben) nő nem lehet tag. Az ok nagyon egyszerű: képzeljük csak el, amikor egy balhéban vagy bunyóban a tagok – bármennyire is egyenrangúként kezelik a csajt – neveltetésük okán óhatatlanul azzal foglalkoznak, hogy őt megvédjék, vagy arra figyeljenek, hogy neki ne legyen baja. Egy ilyen helyzet biztosan rontaná az esélyüket az ellenféllel szemben.

A másik ok, hogy sok pasi között egyetlen nő is alaposan meg tudja keverni a szart. Bár lehet, hogy hosszútávon a férfiak könnyebben túllépnek azon, hogy egymás után járjanak ugyanazzal a csajjal, a pillanatnyi feszültségekre, amit egy ilyen helyzet okozhat nincs szüksége egyetlen klubnak sem. Hétköznapi esetben valamilyen büntetéssel, retorzióval jár, ha egymás nőjét szeretik el, ezt a dolgot pedig kifejezetten megnehezítené, hogy a nő is velük egyenrangú klubtag.

A klubtagok mellet, a klubokkal szimbiózisban élő nők mindennapjairól egyébként hamarosan amerikai reality műsor is készül, ami nem biztos, hogy teljes egészében megfelel majd a valóságnak, de valószínűleg minimális betekintést ad a nők klub körüli életébe.

Azt már gondolom nem is kell részleteznem ezek után, hogy miért nem elfogadott az, hogy nők önálló klubot alapítsanak. Bár valószínűleg viszonylag kevés nő vágyik arra a kétes hírnévre, amit a fegyvercsempészet vagy a kábítószer kereskedelem (netán a prostitúció elősegítése – bár azért hallani ilyenről is) okozhat, konfliktus esetén nem biztos, hogy egyenrangú félként kezelnék a csapatot a hasonló üzletben érdekelt klubok.

De akkor hogy lehet mégis, hogy számtalan női motoros klub és MC létezik a világban?

 

Lapozz, ha érdekel a válasz!

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x