CsajokTetkó a csajokon

Hívd be életedbe a szerencsét, tetoválással! Négylevelű lóhere és más minták

negylevelu lohere tetovalasA szerencse forgandó – tartja a mondás. Van olyan, akit sok szerencse ér életében, másokat kevés. Talán rásegíthetünk kicsit olyan szimbólumokkal a bőrünkön, amelyek valamilyen módon a szerencsét jelképezik. Melyek ezek? Gyere velem, nézzük meg!

Ha kimondom a „szerencse” szót, rögvest a következő képek jelennek meg előttem: Fortuna istennő, négylevelű lóhere, lópatkó, csillag… Most, hogy így belegondoltam, ez kevésnek tűnik és biztosan nem ennyi van… Persze, hogy nem!

De még mielőtt felfedem a többit – a teljesség igénye nélkül -, lássuk, mit jelentenek a fent említett jelképek! Itt van mindjárt Fortuna  istennő, a római mitológiából, aki bizony Jupiter isten első lánya volt. Neve hozamot, hozadékot jelent, s hozzá kapcsolódik a szerencsekerék motívum, amely a sors körforgását jelképezi, innen a mondás, hogy a „szerencse forgandó”. Fortuna ünnepe június 11-én van. Sokan próbálták elnyerni Fortuna kegyeit mind a régi korokban, mind napjainkban…

De nézzük, milyen szerencsehozó tetoválás mintákat találhatunk még!

Négylevelű lóhere tetoválás

A négylevelű lóhere szerencsehozó képessége, a kelta mitológiából ered, s mindegyik levél mást jelképez, így alkotnak egységet: 1. hírnév, 2. gazdagság, 3. szerelem, 4. egészség.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Lópatkó tetoválás

A lópatkót, mint védelmező szimbólumot, szerencsére már régóta használják. Azért írom ezt, mert magát a lovat varázserejű állatnak tartották, s gyakran áldozták fel, és szögezték kapujuk fölé, házuk ormára koponyáját, hogy megóvja őket a balszerencsétől. Ezt a szerepet átvette a későbbi korokban a lópatkó, amelyet amulettkén is használtak.

Szerencsecsillag tetoválás

„Szerencsecsillag” – ezt a szókapcsolatot is gyakran használjuk. A csillag a tökéletesség jelképe, s nem véletlenül kívánhatunk valamit, ha hullócsillagot látunk. A középkorban a ruhán viselve, a misztika, az univerzum jelképe volt. A jó szerencsét régen a csillagok erejének tekintették…

Koponya tetoválás

S akkor nézzük, milyen szerencsét hozó szimbólumok vannak még! Ami a legjobban meglepett, az a koponya volt, hiszen manapság rögvest rossz dolgokra asszociálunk általa. Az ősi időkben a koponyát pontosan az ördögi fenyegetés, a betegségek és hasonló rossz dolgok elleni védelemként használták. Az erőt szimbolizálja ugyanakkor, hiszen nagyon ellenálló a természetes bomlási folyamatok ellen is.

Mit jelent a csikóhal tetoválás?

Hírnökbot tetoválás

A Caduceus egy hírnökbot, amely köré kígyó tekeredik, és szárnyak övezik – ismerős lehet mindenkinek, akár történelem órákról is. Ezt a botot, a kereskedelem szimbólumának tekintették, s Hermész istennel azonosították, a görög mitológiából. A jó szerencsét hitték vele, s védelmező jelkép is volt.

Három kuls tetoválás

Érdekes még a három kulcs. Nos, aki e három kulcs birtokában van, bármit kinyithat vele, s mindegyik mást jelent: 1. gazdagság, 2. egészség, 3. szerelem. Mind olyan dolgok, amelyekre az ember ősidők óta vágyik… A tudásnak, az életnek a szimbólumaként tisztelték a kulcsokat.

Nos, azt hiszem, mindenki kedvére válogathat a számtalan, szerencsét hozó szimbólumok közül, s ott van a legfontosabb dolog mindezek mellé: a bennük való hit.

Forrás: Wikipédia, ezoterikus.hu
Fotók: Pinterest

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük