fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

Hallottál a Hondán száguldó McCrary ikrekről? Még a Guinness rekordok könyvébe is bekerültek

McCrary IkrekA Guinness-rekordok könyvébe mindenféle furcsaság belefér a világ leghosszabb körmeitől a legkisebb növésű emberig. A McCrary ikrek nemcsak a világ legnehezebb ikrei voltak, hanem ráadásul a legkisebb Honda motorkerékpárokon motoroztak.

Amikor Billy és Benny McCrary megszületett 1946 december 7-én, még nem voltak jelei a annak, hogy később ilyen nagyra nőnek majd. Később egy kanyaró fertőzés után az agyalapi mirigyük rendellenesen kezdett működni. Tíz éves korukban már mindketten 90 kg-ot nyomtak.

A környezetük speciális diétákkal, apjuk mezőgazdasági munkával próbálta csökkenteni a súlyukat, de semmi sem segített. 16 évesen egyenként 272 kg-ra nőttek. 1968-ban “A világ legnehezebb ikerpárja” címen kerültek be a Guinnes Rekordok könyvébe.

A rájuk irányuló figyelem és hírnév alkalmat adott arra, hogy a Honda támogatásával két mini motorkerékpárral bejárják az Egyesült Államokat. New Yorkból Los Angelesbe utaztak. Összesen 3000 mérföldet tettek meg, átlagosan napi 100 mérföldet haladtak, így az út 30 napig tartott. Igazán jó reklám volt, hogy megmutassák a McCrary testvérek súlya alatt a kis motorkerékpárok tartósságát.

Miután teljesítették a Hondára vonatkozó kötelezettségeiket, Gory Guerrero birkózó fellépést ajánlott nekik a profi birkózásban. Látta őket a sajtóban, és úgy gondolta, hogy tökéletesek lesznek a ringben pankrátorként. Mivel a külföldi fellépéseik során problémát okozott a nevük kiejtése, később McGuire Twins néven léptek fel a pankrációkon és a minibike bemutatókon.

Billy McCrary 1979-ben, 32 évesen halt meg. Részleteket nem tudni a haláláról, de 13 nappal korábban minibike bemutatót tartottak a Niagara vízesésnél. Benny 54 évig élt, 2001-ben szívelégtelenség következtében vesztette életét.

A McCrary ikrek annyira érdekes életet éltek, hogy bekerültek az Egyesült Államok popkultúrájába. A „McGuire Twins” paródiája még a Family Guy és a Simpson család sorozatokba is bekerült.

McCrary Ikrek sírköve

Szülővárosukban, Hendersonville-ben (USA), egy 13 méter széles sírkő emlékezik meg a McCrary ikrekről a Crab Creek Baptista templom temetőjében. A nevük mellé Honda minibike-ot véstek. A sírkő természetesen szintén bekerült a Guinness rekordok könyvébe, mint a világ legnagyobb sírköve.

 

Forrás

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x