Hírek

Gyorsabbak mint a férfiak

donneemoto302A motorkerékpárt használó nők általában 27-50 év közöttiek, magasan képzett szakemberek, és olyan motorkerékpárt szeretnének, amely kifejezi őket, miközben jól használható hobbiból vagy közlekedésre.

 

Legtöbbjük hatalmas iramban kezdi behozni lemaradását a motorosok férfias világában, ami akár a szexuális életüket is befolyásolhatja. Összefoglalva nagyjából ezek voltak az eredményei annak a konferenciának, amelyet ősszel a milánói EICMA nemzetközi motorkerékpár szakkiállításon tartottak csekély érdeklődő jelenlétében. Az összejövetelt az EuroMoto és a Motocicliste.net magazinok szervezték, a kutatások eredménye főképp az olaszországi átlagot mutatja.

Az előadásokat Claudio De Viti, az ANCMA (az EICMA szervezője) motorkerékpár részlegének vezetője nyitotta meg. Beszédében nem titkolta, hogy nem lelkesedik, amiért láthatóan egyre több nő kezd motorozni. A statisztikái azonban azt mutatták, hogy az elmúlt években (Olaszországban) nem változott azoknak a családoknak a száma, amelyeknek motorkerékpár van a tulajdonában. Ez véleménye szerint azt is jelenti, hogy valójában nem nőtt a motoros nők száma sem, még ha a jelenlétük egyre feltűnőbb is a motoros szektorban.

Mindemellett a motoros nők általában nem szeretnék, ha megkülönböztetnék őket a többi motorostól. A megkérdezettek többsége nem szeretne kifejezetten nőknek készült, vagy pl. rózsaszín motort vagy ruhát. Elmondásuk szerint ugyanazokból az okokból használják a motorkerékpárt, amiért a férfiak, mégis vannak különleges elvárásaik.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ezért van az, hogy egyre több cég kezd mindezek ellenére kifejezetten motoros nők számára új kollekciókat, termékeket fejleszteni. Hiszen a nők méretei különböznek a férfiakétól, ezért egyre nagyobb az igény a női méretezésű motoros ruházatra, illetve alacsonyabb felépítésű, könnyebb motorokra.

GFK-Eurisko olasz közvélemény kutató intézet képviseletében Silvio Siliprandi (szintén férfi) elmondta, hogy a kutatásukból – amelyben a motoros nők szociokulturális viselkedését is vizsgálták – kiderült, hogy a nők jobban ragaszkodnak motorkerékpárjukhoz, habár a műszaki részéhez és a karbantartáshoz sokkal kevésbé értenek.

Ezek a nők általában sokkal nyitottabbak a világra, az újdonságokra, és sok kapcsolatot tartanak fenn. Szeretnek szórakozni, és büszkék az önállóan megszerzett javakra, használati tárgyakra. Szeretnének különlegesek, egyediek lenni, és a motorkerékpárjukat is egyedivé tenni. A megkérdezett nők 60%-ának az önkifejezés a legfontosabb, és csak ez után következik a felsorolásban a szórakozás és a tárgy birtoklásának fontossága. Ezek az előadó szerint mindenesetre túlságosan férfias motivációk

Összefoglalva a motorkerékpár a kapcsolatteremtés és kapcsolattartás, valamint az önkifejezés eszköze a nők számára. Segítségével egy modern nő az autonómiáját szeretné kifejezni és megőrizni. Ezek pedig egy konzervatív gondolkodású olasz férfi számára nem kimondottan pozitív tulajdonságok, legalábbis az előadásból ezt lehetett leszűrni.

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük