fbpx
HírekKultúraMotoros filmMotoros történelem

Göröngyös út lefelé

gorongyosutlefeleKivételesen ez nem egy újabb McGregor-Boorman kaland. Sőt!

A The Rugged Road (a film eredeti címe) évtizedekkel megelőzte a két színész kalandfilmjeit. Ez a film ugyanis 1935-ben készült, az út pedig egy kevésbé ismert, ám annál jelentősebb eseménye a motoros történelemnek. 1934-ben két brit hölgy – Theresa Wallach és Florence Blenkiron – indult útnak Londonból egy oldalkocsis, utánfutóval felszerelt motorral, hogy Európán áthaladva déli irányban átszeljék Afrikát, egészen Fokvárosig.

Előttük soha nem volt még példa hasonló kísérletre, így sokan azt jósolták, hogy belebuknak. Ám a borúlátók szerencsére tévedtek. Igaz, hogy számtalanszor lerobbantak a Szaharában, Agadezbe érve az egész blokkot fel kellett újítaniuk, majd Tanzániában összeütköztek azzal az egyetlen autóval, amivel hosszú napok óta először találkoztak, azonban a problémák ellenére végül mégis célba értek. Útjukról pedig nem csak szöveges beszámoló készült, hanem egy film is, ami egy 35 perc hosszú, fekete-fehér 16 mm-es mű, és az út során készült mozgóképekből áll össze.

Többek közt ezt a filmet is bemutatják az első Kalandfilm fesztiválon, amit egymás után két országban is megtartanak majd. A híres-hírhedt vörös szőnyeges filmfesztiválokkal ellentétben ez valóban fesztivál lesz, sátorozással, bulizással és jó hangulattal.

A fesztivál első helyszíne az USA Arizona államában található Amado Territory Ranch lesz, itt április 1-3-ig vetítik majd a filmeket. Európában Angliában rendezik a fesztivált, itt június 3-5-ig gyűlhetnek majd össze az érdeklődők a devoni Bidefordban. A vetítendő filmeket öt kategóriába sorolták a szervezők: két keréken, négy keréken, vízen, egyéb közlekedési eszközön, és „úttörő”. A The Rugged Road is az utóbbi, úttörő kategóriában szerepel majd.

gorongyosutlefele2gorongyosutlefele3gorongyosutlefele4gorongyosutlefele5gorongyosutlefele6

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book
0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x