EseményekHírekMotorverseny

Gál Lili #4 a hazai női motokrossz jelenlegi ikonja – VIDEÓVAL!

Gál Lili #4 motokrossz versenyzőGál Lili a YAMAHA Fehér esztergomi motokrossz versenyzője, őt kérdezzük 2021-es terveiről és az azokra való felkészüléséről.

– Lili mióta is versenyzel?

– Az első próbálkozásom 9 éve volt egy minikrossz versenyen, ahol egyből beleszerettem ebbe a sportba és légkörbe, pedig akkor még a fiúkkal versenyeztem együtt. Végigjártam a „szamárlétrát” kategóriáról-kategóriára és 3 éve már női kategóriában bontogatom a szárnyaim!

– Bontogatod a szárnyaid? Ha jól emlékszem tavaly nem találtál legyőzőre?

– Óóó, van bőven! Szlovákiában szoros csatákat vívtunk a dobogóért a lányokkal, Csehországban pedig az első 10 között sikerült szerepelnem a 31 versenyző közül, ahol még a közelébe sem értem az érmes helyezéseknek. Igaz itthon minden versenyt megnyertem a tavalyi szezonba is, de Magyarországon kevés lány űzi ezt a sportot versenyszerűen.

– Hogy készülsz az idei szezonra a COVID-19 megszorításai mellett?

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

– Számunkra csak az edzőtermek zártak be, amit úgy tudok pótolni, hogy eszköztámogatást kaptam egy helyi vállalkozótól (insportline.hu). Ezeket a sporteszközöket használom Rujder Évi edzőm segítségével online edzéseink során, akinek nagyon sokat köszönhetek ezért a lehetőségért! A motoros edzések hivatalosan egyéni szabadtéri sportnak minősülnek, ezért ha az időjárás engedi, akkor heti két alkalommal kint vagyunk a pályán! A COVID-19 megtanított alkalmazkodni az adott körülményekhez, lehetőségekhez!


– Milyen pályákon tudsz helyi szinten edzeni?

– Az esztergom-kertvárosi motokrossz-pályát apáék álmodták meg Pergel Zoli barátjával és immáron már 7 éve üzemeltetik. Ott minden lehetőség adott, és mindig fejlesztik a pályát, hogy mi versenyzők technikailag fejlődhessünk. A tavalyi évtől kezdve pedig átvették a patinás Piliscsévi pálya gondozását is, ahol a homokos talaj miatt még kedvezőbb motorozni a jelenlegi esős, hideg körülmények között is. Így azt mondhatom, mintha beleszülettünk volna.

Gál Lili #4 Szlovák bajnoki címet és MX Sport kupát szerzett idén

– Mik a terveid az idei szezonra?

– Ember tervez, COVID végez! Sajnos nagy távlati tervek az adott helyzet miatt nem készültek. Magyarországon a Yamaha Fehér színeiben versenyzem majd a nyílt női kupában, Csehországban pedig idén is bizalmat és támogatást kaptam a tavalyi csapatomtól a MOTOSPORT CHYNOV-tól. Ott az ő mezüket rántom magamra. Számunkra a legfontosabb minél több külföldi versenyre eljutni és tanulni belőlük, hogy meg tudjam őrizni az itthoni veretlenségemet az idei szezonba is, ahol idén szorosabb küzdelemre számítok.

– Láthatunk-e hazai pályán versenyezni és élvezed-e ennek az előnyeit?

– Idén mindkét pályánk rendez országos bajnoki futamokat, ha a járványhelyzet megengedi. Esztergom és Piliscsév is kora tavaszi időpontban rendezné a versenyt. Ezeken belül lesz női futam is, ahol láthatnak a helyi szurkolók, barátok, rokonok. Viszont a pálya ismeretsége eltörpül amellett az izgalom mellett, amit a bizonyítási láz vált ki belőlem az ismerősök előtt. Itthon ezért sokkal nehezebb dolgom lesz pszichésen.

– Hát akkor sok sikert és várjuk majd az eredményeket!

Köszönöm szépen megteszek minden tőlem telhetőt!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük