fbpx

Fényt a sisakra

vilagito sisakok 04Az egyedi megjelenés mindig is foglalkoztatta azokat az embereket, akik ki szerettek volna törni a sokadalom egyhangúságából. A motoros is egy ilyen típusú ember, ezt kár tagadni.

A kiegészítőket, alkatrészeket és egyéb felszereléseket gyártó és forgalmazó cégek ezt a hajlamunkat ki is használják, és újabbnál újabb agyament fejlesztések eredményeit dobják piacra, melyeket sokunk azonnal magáénak akar tudni azelőtt, mielőtt nagyon elterjedne, és kilépve az utcára, lépten-nyomon beleütközne.

A legújabb őrület a LightMode terméke, a bukósisakra ragasztható fénycsík, mellyel az éjszakában is lubickolhatnak az exhibicionista száguldók a bámészkodók meglepett pillantásaiban. A Tron mozifilmben száguldozó kétkerekűek lovagjait idéző cucc igazán feltűnővé teszi annak használóját. Persze, nem csak a feltűnést, hanem némileg a biztonságot is szolgálhatja ez a plusz világító berendezés, és a bamba autósok talán hamarabb észreveszik a közeledő motorost.

A LightMode fénycsík tulajdonképp egy olyan anyagból készült szalag, mely elektromos áram hatására magából fényt bocsát ki, és tetszés szerinti mennyiségben, alakzatban felragasztható a bukósisakra. A működéséhez szükséges áramot egy kis dobozban helyet foglaló két ceruzaelem adja, amit a sisak oldalára lehet rögzíteni kétoldalas ragasztóval.

Az elemeket rejtő doboz ugyan bumfordi, de elég sokáig, 9-13 órán keresztül táplálja a fénycsíkot. Magát a szalagot is hasonlóképp rögzíthetjük a sisak felületén. A ragasztófelületek megfelelően erősek, így nem kell azon aggódnunk, hogy a nagy tempónál letépi azt a menetszél, de biztos, ami biztos, némi pillanatragasztóval is meg lehet támogatni a tapadást.

Háromféle üzemmód között választhat a LightMode fénycsík felhasználója. Így a folyamatos világítás mellett egy lassabban, illetve egy gyorsabban villogó lehetőség is adott.

Kétféle szett létezik. Az olcsóbb pakk a Electron Kit névre hallgat. Ára 69 dollár, mely összegért pillanatragasztót, elemtartót, 50 cm ragasztószalagot. 3 méter világító szalagot kapunk, melyek esetén ötféle színből lehet választani. Ezzel ellentétben a 72 dolláros Proton Kit 4,5 méter világító szalagot tartalmaz, és hétféle színt kínál.

Az, hogy a forgalomban, a közlekedés során hogyan működik ez az extra, illetve, hogy hazánkban mennyire díjazzák majd a közlekedési rendőrök, még a jövő zenéje. Tulajdonképp a sima fényvisszaverő felületek is tudnak hasonló fényerővel pompázni, így reméljük, hogy aki ilyen dekorációval a sisakján közlekedik, azt ezért a pluszért nem jutalmazzák extra igazoltatás keretében kényszerpihenővel, és csak kíváncsiskodás végett állítják meg rövid időre. Addig is egy rövid videón megnézhetjük, hogyan is mutat a LightMode újdonsága akcióban.

vilagito sisakok 01vilagito sisakok 02vilagito sisakok 03vilagito sisakok 05

Ajánlom másoknak is

Cseréld a bukósisakodat sapkára!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x