EseményekHírekMotorverseny

Farkas Kevin behúzta eddigi legjobb helyezését a Red Bull Rookies Cup asseni futamán

Farkas Kevin Assen Red Bull Rookies Cup 2023A Hungarian Motorsport Academy tagja Farkas Kevin a szabadedzésen bukott, de a második szabadedzésre már a 18. legjobb időt sikerüt elérnie az elmúlt hétvégén Assenben.

Ezen a hétvégén a Sebesség Katedrálisában Assenben zajlottak a Red Bull Rookies Cup 6. hétvégi futamai. A még pénteken lezajlott kvalifikáción a pole-t a pontversenyt vezető spanyol Piqueras szerezte meg, Farkas Kevin pedig a 19. rajtrácson várhatta a szombati versenyt.

A szombati verseny Piqueras nagy riválisa a pontverseny második helyén álló Maximo Quiles nélkül indult, ugyanis a spanyol versenyzőnek technikai problémái akadtak a felvezető kör után és a pitből volt kénytelen indulni.

Kevin az első körben visszaesett a 20. helyre. A futam bukássorozatát Maximo Quiles kezdte még az első kör vége előtt dobta el a motort, lehetőséget adva Piguerasnak, hogy ezen a hétvégén pontot tegyen a bajnokságra.

A 14. körben Kevin már a 17. helyen fordult a kanyarokra, majd folyamatosan javította pozícióját. A 9. körben már a 9. helyen motorozott, majd a 6. körben visszacsúszott a 11. helyre. Ebben a körben az olasz Marco Morelli bukásával egy nagyon veszélyes helyzetet okozott a pályán. Kevin épp, hogy el tudta kerülni az ütközést, amivel a HUMDA Motorsport Academy versenyzője egy helyezést visszaesett.

Kevin a verseny vége előtti kört már 9. helyen kezdte, majd az utolsó körben ismét visszaesett a 10. helyre. Az utolsó körben a második helyen motorozó olasz Pini egy higside miatt bukott. Kevin ezalatt feljött a 7. helyre, amit a kockás zászló hitelesített a verseny végén, ami 9 pontot hozott a Red Bull Rookies Cup egyetlen magyar versenyzőjének.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Farkas Kevin Assen Red Bull Rookies Cup 2023

A vasárnapi versenynapon a MotoGp versenyszámai után kezdődött a 10. futam. A szombati események után a spanyol Piqueras azzal a lehetőséggel állhatott a pole pozícióba, hogy ezután a futam után ő lehet a Red Bull Rookies Cup 2023-as bajnoka.

A versenyen végig a 3 spanyol pilóta dominált, amibe az Ausztrál Jacob Roulstone próbált beleszólni. Kevin körről-körre cserélgette a pozícióit volt, hogy a 15. helyre jött fel, majd ismét a 17. helyen ért a kanyarokba, de ahogy csökkentek a körök úgy ért el egyre jobb helyezést.
3 körrel a vége előtt már a 12. helyen volt.

Az Assen-i futam 10. versenyének első három helyezését a 3 spanyol pilóta cserélgette folyamatosan, míg végül Piqueras megnyerte és ezzel a RedBull Rookies Cup 2023-as bajnokát is felavathatták ezen a hétvégén.

Farkas Kevin végül a 12. helyen ért célba, ami újabb 4 pontot jelent a versenyzőnek, aki a 16. helyen áll a pontversenyben, ami újoncként nagyszerű teljesítmény.

A következő Red Bull Rookies Cup versenyhétvége: Red Bull Ring: Augusztus 19-20

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük