HírekMotorbemutatóMotorok

Érkeznek az új Talaria motorok az ElektroBikerhez

Talaria X Concept Sting R 2023A Talaria két új modellel bővítette termékpalettáját, így a tavaly megjelent Sting mellé megérkezett a teljesen új X3 Concept és a Sting R az eddig is igen jól menő Sting izmosabb verziója.

A Talaria elektromos motorkerékpár-gyártóval a tavalyi évben kezdte el az együttműködést az ElectroBiker. A közös munka annyira jól sikerült, hogy a 2023-as évtől már az ElektroBiker a kizárólagos forgalmazója a márka termékeinek itthon és Romániában egyaránt.

Erős kezdés a 2022-es évben

A tavaly piacra dobott Sting debütálása nagyon jól sikerült, hisz a gyártó az elektromos terepmotor szegmensben addig egyeduralkodónak számító Sur-Ron Light Bee közvetlen alternatívája lett. Mivel ugyanaz a gárda fejlesztette, mint a Sur-Ron Light Bee-t, így a két motor között rengeteg a hasonlóság, de ugyanakkor vannak fontos különbségek is, mert a Talariába beleépítették azokat a dolgokat, amiket a Light Bee-n utólag már máshogy csináltak volna.

Még erősebb folytatás 2023-ban

Evés közben jön meg az étvágy szokták mondani, és ez történt a Talaria esetében is. A cég egy év alatt többet fejlesztett a Sting-en mint a Sur-Ron a Light Bee terméken 5 év alatt. Mellesleg megalkotta az X3 Concept-re keresztelt kisebb méretű motorját, így a teljes termékpaletta mostmár 3 modellből áll.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A nagy érdeklődésre való tekintettel az ElecroBiker 2023.04.22-én Piliscséven rendezünk egy nyílt napot, ahol többek között terepen is kipróbálható a Talaria mindhárom modellje! A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Bővebben a STING TL4000-ről (USA-ban Sting R)

 • 30%-al erősebb lett a motor ami, most már 8 kW csúcsteljesítménnyel rendelkezik.
 • 20%-al nagyobb akkumulátor kapacitás így a 38Ah helyett már 45Ah.
 • Fejlesztették a motort is, így az új IPM motor tervezésnek köszönhetően a motor tartósabb és jobban ellenáll a hőterhelésnek.
 • A primer áttétel is át lett dolgozva, hogy tudja kezelni a jelentősen megnövelt nyomatékot.
 • Új, komolyabb első és hátsó rugóstag lett beépítve.
 • Új fékrendszer 220 mm-es féktárcsák amihez hátul tartozik egy féktárcsavédő is
 • Hallgatva a visszajelzésekre a Talaria beépített egy merevítést a lábtartók közé, ami meggátolja a lábtartók letörését a nagyon nagy bukások során is.
 • A láncvédő a 2023-as modellen már műanyag helyett, erős gumiból készült így ellenállóbb lett és nem tud letörni.
 • A lánc is erősebb lett az elődnél, hogy elbírja a nagyobb terhelést.
 • A kormány kicsit magasabb lett így még komfortosabb ha terepen a nyeregből kiállva motorozunk.
 • A kismegszakító is erősebb (120A), hogy a nagyobb áramot át tudja engedni.

Végigolvasva a listát nem csoda, hogy nagy várakozás övezi a 2023-as modellt. A listában minden benne van, amit a vásárlók kértek a visszajelzéseikben.

Most még inkább megéri a vásárlás, hisz április 24-ig kedvezményesen vásárolhatóak meg a Talaria motorok!

Talaria X Concept Sting R 2023

Bővebben az X3 Concept-ről

A fejlesztőmérnököknek a Sting továbbfejlesztése mellett volt idejük megalkotni az X3 Concept néven futó kisebb méretű elektromos motort. Ez a gép egy teljesen új, a Sting-étől különböző aluvázat kapott. Ez a gép is tökéletesen alkalmas terepre, de talán inkább tud városi elektromos motor lenni, mint egy Sting.

A motor főbb paraméterei:

 • HATÓTÁV: 60-70 km (@45 km/h, a vezető súlyának függvényében)
 • FESZÜLTSÉG: 60 V
 • AKKUMULÁTOR KAPACITÁS: 40 Ah / 2.400 Wh
 • AKKUMULÁTOR TECHNOLÓGIA: Lítium-ion (LG 21700 Cell (5.000 mAh/cella))
 • TÖLTŐÁRAM: 8 A
 • TÖLTÉSI IDŐ: 3 óra (0-100%-ig)
 • MOTOR NÉVLEGES TELJESÍTMÉNYE: 2,5 kW
 • CSÚCSTELJESÍTMÉNY: 4,2 kW

Light Bee ülésmagasság 830 mm míg az X3-é 805 mm, Light Bee S 760 mm tehát méretben valahol a gyerek és a normál Light Bee között helyezkedik el. Előnye a Light Bee S-hez képest hogy duplavállas teleszkóp van benne, és terhelhetősége 100 kg, míg önsúlya csupán 58 kg. Ezen adottságok mellett az X3 Concept tökéletes választás mélynövésű felnőttek, tinédzserek és hölgyek számára egyaránt, vagy azoknak, akik valamilyen oknál fogva minél kisebb gépet szeretnének.

A hajtás névleges teljesítménye 2,5 kW míg csúcsteljesítménye 4,2 kW, ami a kis méret mellett igen dinamikus haladást tesz lehetővé. Érdekesség, hogy amíg a Sting esetében a fejlesztők a primer hajtást fogaskerekekkel oldották meg, addig ennél a modellnél a Light Bee-hez hasonlóan bordásszíjas áttétel van.

Talaria X3 Concept – tökéletes választás akár városban akár terepre.

Érdemes kilátogatni Piliscsévre

Próbáld ki elsőként a legújabb Talaria modelleket Piliscséven április 22-én. A rendezvényen részt vesz Jeli Attila terepmotoros oktató, és Lövey Ádám vezetéstechnikai tréner. Mindketten évek óta hajtanak elektromos motorokat így első kézből kaphatsz tippeket és tanulhatsz trükköket!

Találkozzunk a piliscsévi motocrosspályán!

(X) Támogatott tartalom

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük