fbpx
Hírek

Szépségkirálynők a katonák ellen

bamako 2010 06Ahogy az utóbbi években már megszokhattuk, a 2010-es Budapest-Bamako Rali mezőnyében is lesznek rutinos és szép résztvevők, de ez a két tulajdonság nem feltétlenül egyesül egy-egy versenyzőben. Az idei Miss Universe Hungary és Miss World Hungary például tagadhatatlanul szépek, de jogosítványa csak egyiküknek van, és az is mindössze másfél éve.

Budai Zsuzsi, Miss Universe Hungary 2009 és Serdült Orsi, Miss World Hungary 2009 nagyszabású médiaesemény keretein belül hozta ma délelőtt nyilvánosságra, hogy Miss Hungary Touareg Rally Team néven beneveztek a 2010-es Budapest-Bamakora. “Eltökélt szándékunk, hogy keményen helytálljunk és szeretnénk a mezőny első felében végezni. A karitatív szekcióban pedig a dobogó legfelső foka a cél” – nyilatkozta Budai Zsuzsi, akinek alig másfél éve van jogosítványa. “Már megkezdtük a felkészülést. Tapasztalt szakemberek segítenek a vezetéstechnikai és navigációs ismeretek elméleti és gyakorlati elsajátításában.” – monda Serdült Orsi, navigátor, akinek még nincs jogosítványa.

A két 21 éves lány azonnal komoly ellenfelekre is talált az alig fél év múlva rajtoló futam mezőnyében. Szintén a mai tájékoztatón jelentette be Dr. Szekeres Imre Honvédelmi Miniszter, hogy a Magyar Honvédség “Dream Team Gepárdok” nevű csapata szintén rajthoz áll január 16-án. A Palik Racing Team által képzett és az Országos Tereprally Bajnokság futamain kiválóan szereplő Bálint Zoltán, főtörzsőrmester és Honfi Barnabás zászlós az eredeti elképzelések szerint a Dakaron indult volna.

“A Budapest-Bamako – akárcsak a Dakar – kemény fizikai és szellemi erőpróba. Az afrikai terepviszonyok azonban sokkal inkább egyeznek azokkal a körülményekkel, ahol magyar fegyveres erők teljesítenek szolgálatot, illetve, amely a Honvéd Dream Team projekt szempontjából hosszú távon releváns.” – nyilatkozta Dr. Szekeres Imre, Honvédelmi Miniszter. A csapat felkészítését a Dakaron kiváló eredményeket elért magyar tereprali bajnok Palik László és csapata végzi. A Honvédelmi Minisztérium és a Palik Racing Team még 2008-ban kötött együttműködést, amely támogatja a honvédségi sofőrök felkészülését a különleges terepviszonyokra.

A kétszáz induló csapat embert és gépet próbáló viadalát a Budapest-Bamako ideje alatt az RTL Klub napi tudósításokban közvetíti. Az RTL Klubon évek óta futó Dakar összefoglalók műsor sávjában a Budapest-Bamako lesz majd látható januárban. “A Budapest-Bamako az emberek szívében már teljesen átvette a Dakar helyét. Most jött el az ideje, hogy a képernyőkön is helyet találjunk ennek a nemzetközileg is elismert eseménynek” – mondta Héder Barna, az RTL Klub sport főszerkesztője.

A futam népszerűsége évről évre nő, míg a Dakaré jelentősen csökkent. Mint ismeretes a 2010-es Dakarra nem nevezett egyetlen magyar csapat sem. “Terveink szerint Szujó Zoltán és csapata napi 10-15 percnyi összefoglalót fog készíteni, és műholdon átküldeni.” – tette hozzá Héder Barna. A futam rajtja még félévnyire van, de a televíziós közvetítés logisztikai előkészületei már megkezdődtek.

Polgár András futamigazgató a 2010-es futam útvonaláról és a szabályokban történt változásokról is nyilatkozott a ma délelőtti tájékoztatón. “Minden eddiginél kalandosabb és izgalmasabb lesz a 2010-es itiner. A szabályokban pedig a legnagyobb változás, hogy műholdas követőrendszerrel fogjuk minden csapat napi teljesítményét ellenőrizni” – mondta Polgár András.

A 2010-ben ötödik alkalommal megrendezett Budapest-Bamako a világ legnagyobb amatőr rallyja és a legnagyobb szaharai motorsport esemény. A január 16-án rajtoló mezőny 16 nap és 8500 kilométer megtétele után érkezik a Mali Köztársaság fővárosába, Bamakoba. Eddig 24 ország 180 csapata nevezett a megmérettetésre.bamako 2010 01bamako 2010 42bamako 2010 54

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x