EseményekMotorkiállítás

Budapest Motor Kiállítás feketén-fehéren

bmk2008 1993A Budapest Motor Kiállítás öt napja alatt számos érdekes program zajlott a Hungexpo vásárváros területén.

Ezek közül most utólag kiemelünk kettőt, ami még fontos lehet a későbbiekben is.  A 7. alkalommal megrendezett motorkerékpár szakkiállítás harmadik napján, látványos ceremónia keretében Dr. Bencze József rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány a megyei rendőr-főkapitányságok részére az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság által vásárolt, húsz darab, vadonatúj, fehér, szolgálati motorkerékpárt adott át. A rendőrségi járműpark felújítására azért is szükség volt, hogy a forgalomba kerülő nagy teljesítményű motorokkal a rendőrök is fel tudják venni a versenyt.

Az Európai Unió elvárásainak megfelelően 2010-re 30%-kal kellene csökkenteni a halálos balesetek áldozatainak számát Magyarországon. Mivel felmérések szerint a motorkerékpárosok által okozott balesetek több mint 7%-a halálos kimenetelű, a rendőrség egyik elsődleges célja, hogy a motorosokat a közlekedési szabályok betartására kényszerítse.

Az a tény, hogy 2008 első két hónapjában a személyi sérüléssel járó balesetek száma 9,4%-kal csökkent az előző év első két hónapjához képest, bizakodásra ad okot. A szakemberek úgy látják, hogy halálos balesetek áldozatainak számának 2003. óta tartó csökkenő tendenciája idén tovább folytatódik.

Ennek elősegítésére a rendőrség ebben az évben még nagyobb figyelmet fordít majd a sebességi normák betartására, a passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, bukósisak) rendeltetésszerű használatára, az itas járművezetés megelőzésére, és a gyermekek, időskorúak, kerékpárosok biztonságának javítására. E célok elérésében lesz segítségükre például ez a most átadott 20 új motorkerékpár is.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A kiállítás ötödik napján egy ennél sokkal kevésbé hivatalos, ám a résztvevők számára nagyon fontos megmérettetés zajlott. A Devils Motor Show standján ugyanis ekkor, vasárnap délután két órakor volt az eredményhirdetése az április 13-i Magyar Motorépítő Bajnokság előzetes fordulójának. A kiállításra meghívott, egyedi építésű motorok közül a közönség szavazhatta meg a legjobbat. A közönség kedvence a Wild magazin költségén utazhat a hónap végén a németországi Mainz-be, a Motorépítő Európa bajnokságra.

Mivel tavaly a magyarok taroltak az Európa-bajnokságon, várhatóan idén is jó esélyekkel indulnak majd honfitársaink. A Budapest Motor Kiállításon ezúttal a szerencse, és a közönség ízlése a King Machine Choppers Ultima nevű gépének kedvezett. A második helyezett a Radical Garage Destiny-je, a harmadik pedig a Gigamachine Choppers Old School Sportster-e lett. A három győztes gép mellett versenybe szállt még a Sapka Művek, a Monsters Custom és a Motorpark motorépítő műhelye is.

Azoknak, akik csak távolról figyelik az Európa bajnokság eseményeit, jó hír lehet, hogy a Hungexpon látható egyedi motorkerékpárokkal együtt 60-70 különböző stílusú, különleges motorkerékpárt és tucatnyi Hot Rod autót láthatunk majd április 13-án a Népligetben, az Építők Sportcsarnokban. A 10. Devils Motor Show alkalmából első alkalommal rendez a Devils MC autóépítő bajnokságot is, ahol 1 000 000 Ft összértékben 21 díj kerül átadásra, ebből 17 motor-, 5 pedig autó kategóriában.bmk2008 1853bmk2008 1987

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük