fbpx

Mi jöhet még? Első túra a Hordával

tinti 004Ott tartottam, hogy életem első útjára indultam lobogó széldzsekiben, sálban, apu őskesztyűjében, sebtében zsebre vágott iratokkal dolgozni.

Maga az út frenetikus élmény volt, kisebb nagyobb vigyorrohamokkal tarkítva. Az irodámban átöltöztem kosztümbe és lehuppantam az asztalomhoz zizgő-bizsergő-zsibbadó csuklóval, tenyérrel és talppal gőzerővel tárcsázni kezdtem a Hordatagokat, családot, ismerősöket egyszóval mindenkit akit csak értem, hogy elújságoljam az életem eddigi legnagyobb élményét.

Ebédig nagy nehezen sikerült is lenyugodnom és talán volt 1-2 perc, amikor a munka közelébe kalandoztak a gondolataim. Elő az ebédjeggyel, és irány az étkező! Hova is tettem? Ja, igen a forgalmiban utazott a széldzsekim zsebében. Hoppá, nyitva az összes zsebem! Iratok sehol. Basszus! A menetszél kinyitotta a zsebeimet és kirepültek az irataim!

Fogtam magam, a korgó gyomromat, átöltöztem a motoros szerkónak legnagyobb jóindulattal sem nevezhető rucimba, és elindultam hazafelé megkeresni, amit elveszítettem. Hogy ne legyen annyira egyszerű a képlet, éppen lekaszálták a füvet a 62-es mindkét oldalán, így biztosnak tűnt, hogy a friss ropogós jogsimra, a vadiúj forgalmimra és a régebbi irataimra is keresztet vethetek.

Egyenesen az újvárosi okmányirodába vettem az irányt. Bukósisaktól szopott gombóc fejjel készült el az összes fotó rólam az újdonatúj dokumentumaimhoz, és a Hölgy szavait idézve „csak 1-2 hetet kell várnom amíg megérkeznek”. Két lehetőségem volt ez után, vagy kockáztatok és iratok nélkül motorozom, vagy szépen megvárom amíg megérkeznek a papírjaim, addig pedig elvitetem magamat dolgozni az egyik kollégámmal.

tinti 003

Gondolom, hogy mondanom sem kell mennyit hezitáltam azon, hogy mi legyen! Gombóccal a torkomban mentem két keréken dolgozni 3 teljes hétig („CSAK”). Az első dolgom volt beszerezni egy övtáskát az új szopott gombóc irataimnak, amikkel kiegészülve rögtön az 1500 km-es szervizre vihettem Öcsikét egy kényeztető olajcserére.

Lapozz a folytatáshoz!

Ajánlom másoknak is

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x