fbpx
HírekMotorbemutatóMotorok

BMW Motorrad Concept R18

bmw motorrad concept r18 6A kiegyensúlyozott arányok olyan klasszikusokat idéznek, mint a BMW R5, és még távolról is azt az időtlen szépséget sugározzák, amit csak a végletekig lecsupaszított dolgok képesek előidézni. A váz és a tank egyetlen vonalat alkotnak a kormánytól a hátsó kerékagyig, lendületes eleganciát adva a motornak oldalnézetből.

A nagy méretű (elöl 21”, hátul 18” méretű) küllős kerekek biztos kiállást nyújtanak és tökéletesen egyensúlyozzák ki a domináns erőforrást. A gumiabroncsok is a múltat idézik: mint annak idején, most is Metzeler gyártmányúak.

A BMW boxer hagyománya új látványosságot teremt.

bmw motorrad concept r18 10A BMW Motorrad Concept R18 szíve egy nagy, újonnan tervezett, kéthengeres, 1800 cm3-es boxermotor. Külsőre tudatosan utal azokra a kéthengeres boxerekre, amelyeket a BMW Motorrad az 1960-es évek végéig épített – csak jelentősen megnövelt lökettérfogatot és modern levegő/olaj hűtést kapott.

A nagy prototípus boxer a legapróbb részletekig megtervezett: a motorblokk és a sebességváltó üvegporral fújt alumíniumból készültek, ami ideális alapot teremt a kézzel polírozott alumínium elemeknek, valamint a szíjvédőnek és a szelepfedeleknek. A motor logója a koncepciómotor nevét viseli és kihangsúlyozza a magas minőséget.

A Solex dupla karburátorok – hasonlóan a BMW 2002-ben használtakhoz – a márka építési történetére utalnak vissza, és egy újabb részletettel gazdagítják a motorkerékpár eredeti megjelenését. Egy másik látványos elem a fedetlen, krómozott főtengely, ami a hátsó kereket köti össze a meghajtással. A motorkerékpáron nincsenek további takaróelemek, így a műszaki megoldások jól láthatók.

A koncepciómotor elektronikája sem áll többől, mint az indítómotorból és a lámpákból, szintén kihangsúlyozva a letisztult dizájnt. A BMW Motorrad Concept R18 a nagy boxermotor harmadik, a BMW Motorrad által házon belül kivitelezett értelmezése. Múlt decemberben a prototípus erőforrás köré a japán CUSTOM WORKS ZON által épített motor mutatkozott be a Yokohama Hot Rod Shown.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Nincs még vége, lapozz!

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x