EseményekKiemeltMotorverseny

Bátran csatába szálltak a lányok az ügyességi versenyen: Motor Road Tech Budapest Extreme Day – VIDEÓVAL!

Amikor valaki mer nagyot álmodni, abból jó dolgok sűlhetnek ki. Így történt ez a Motor Road Tech hétvégi rendezvényével is. Az első volt, de valószínűleg nem az utolsó Budapest Extreme Day.

Amikor tél végén találkoztam Szabó Zoltánnal és Bartmann Rolanddal egy XVI. kerületi kávézóban, ámulva hallgattam, micsoda nagyszabású terveik vannak a Budapest Extreme Day-jel kapcsolatban. Már önmagában az, hogy ezt a rendezvényt a Budapesti Nagybani piac területére álmodták meg, nagy volumenre utalt, és nem is kellett csalódniuk a látogatóknak.

Nem is értem, hogy nem jutot eddig még eszébe senkinek, hogy ott van egy ilyen hatalmas, leaszfaltozott placc, ami gumisüstért kiált. Na most ez megváltozott, ugyanis a Motor Road Tech csapata, vagyis Zoli és Roland ide álmodtak egy nagyszabású eseményt benzinőrülteknek.

Direkt nem mondom, hogy motorosoknak, még ha többségében a motorosok voltak is a célcsoport, hiszen a Magyar Stunt Riding Bajnokság második futamát rendezték meg ezen a hétvégén, emellett pedig a bátrabbak részt vehettek a Motor Road Tech autós-motoros vezetéstechnikai versenyén is.

A rendezvényen a négykerekűek szerelmeseire is gondoltak: megcsodáltattuk az országos drift bajnokság versenyzőinek ügyességét, és aki elég bátor volt, beülhetett a Drift Taxiba is.

Budapest Extreme Day - Motor Road Tech Családi Nap 2023. május 20.

A hatalmas területen emellett számos program várta a családokat, így a gyerekeknek kerékpáros ügyességi pályát állítottak fel, de több motoros cég is kitelepült a rendezvényre és a színpadon illetve előtte érdekes ismeretterjesztő előadások is zajlottak.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Amellett, hogy próbáltam minden ismerőst felkeresni a kiállítók között (ilyenkor visszasírom a Budapest Motor Fesztivált, ami tökéletes helszín volt erre), ami engem leginkább érdekelt, az természetesen a motoros ügyességi verseny volt. Mégpedig azért, mert ezúttal külön női kategóriát is indítottak a bátor amazonoknak.

Budapest Extreme Day - Motor Road Tech Családi Nap 2023. május 20.

A motoros vezetéstechnikai versenyeknek külföldön nagy hagyománya van, nálunk viszont kevés emberről (és egy ujjamon meg tudom számolni hány lányról) tudok, aki nem motoros rendőr és rendszeresen részt vesz ilyen versenyen. Csodálom őket az ügyességükért.

Ezeken a versenyeken nem csupán gyorsnak kell lenniük a motorosoknak (az autós kategórában az autósoknak), hanem törekedni kell a hibátlan feladat végrehajtásra is. Az időt fotocellás kapuval mérik, és a lábletételért, bójaborításért, netán eldőlésért pontlevonás jár.

Még több kép a galériában a Budapest Extreme Day-ről

Ezúttal a versenyen a szervezők által biztosított járművekkel lehetett részt venni. Ez kiegyenlíti az esélyeket egy részről, másrészt le is rontja azáltal, hogy egy ismeretlen járművel kell amúgy is nehéz feladatokat megoldani.

A női kategóriában egy Honda CBF 500, a férfi kategóriában egy Honda CBF 600 motorkerékpár volt az áldozat, amivel az éles futam előtt néhány percnyi idejük volt a versenyzőknek “összeszokni”. Az autósok egy pótpedállal ellátott oktató autóval versenyeztek.

Budapest Extreme Day - Motor Road Tech Családi Nap 2023. május 20.

Talán az értékes díjaknak is köszönhető, hogy viszonylag sok nevezője volt a versenynek. A női kategóriában is 10 induló gyűlt össze, és mindenki nagyon bátran és ügyesen teljesítette a nem egyszerű pályát. A civil motorosoknak kicsit elvette a bátorságát, hogy a közismerten nagyon ügyes, és az ügyességi versenyekben tapasztalt motoros rendőrökkel kellett felvenniük a versenyt, így – a női kategóriában legalábbis – borítékolható volt a végeredmény.

Nekem sajnos 13:00-körül haza kellett indulnom egy családi program miatt, így a délutáni eseményekről lemaradtam, de biztos vagyok benne, hogy egy szuper napot töltött el mindenki, aki eljött erre a rendezvényre. Gratulálok a szervezőknek az ötlethez és a megvalósításhoz is. Remélem a Motor Road Tech csapata is sikeresnek könyvelte el a rendezvényt ezen a gyönyörű, koranyári napon – az egy hetes esőzés után külön öröm volt ez – és jövőre is belevágnak a szervezésbe!

Budapest Extreme Day – Motor Road Tech Családi Nap versenyeredmények

Motoros vezetéstechnikai verseny női futam

 1. Fenyvesi Judit
 2. Bandur Benita
 3. Dernovics Kata

Motoros vezetéstechnikai verseny férfi kategória

 1. Antalics Máté
 2. Solymosi Péter
 3. Németh Ádám

Autós vezetéstechnikai verseny

 1. Gulyás Csaba
 2. Helembai Csaba
 3. Pollák Bence

Budapest Extreme Day - Motor Road Tech Családi Nap 2023. május 20.

Stunt Riding OB 2. Forduló

 1. Herczeg Balázs
 2. Kötél István
 3. Bátor Zoltán
 4. Négyesi Zsolt
 5. Borbély Kornél
 6. Bárdos Roland
 7. Kárpi Róbert
 8. Kálmán Albert
 9. Bozsoki Zsolt
 10. Jobbágyi Péter
 11. Medve Gergő
 12. Sándor Tamás
 13. Balla Balázs

Képek: NaNa, Dienes Andor

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük