fbpx

Az internetes ételrendelés kora – Ari motoros futár sztorija

Régen az étterem megbízott a futárjában, aki esőben, hóban is dolgozott. Most azt látom, hogy leesik 2 csepp eső és a belsős Facebook csoportban mindenki adná le a műszakját.

Jön a tél, ülnek át autóba. És majd mindenki ott áll a dugóban, az emberek meg idegesen várják a kaját. Kiszállítási idő 90-100 perc. Ahogy Laci diszpi mondaná, parádé! A motoros futár télen is motorozik, mert úgy lehet csak keresni. Amúgy telek sincsenek már, mi ez a hülyeség?

Hazafelé motorozva belefutok ebbe puttyogó pöttykövető jómadárba, aki a másik két jómadárral sorközbe topogva nem halad és még ott is a gps-t nézi!!! Kikerülöm őket és ott hagyom a francba. A kövi lámpától visszanézek, de sehol nem látom.

Előttem a másik keresztben áll a sávban. Vált a lámpa, erre mit csinál? Keresztbe 3 sáv, záróvonal, szembe 3 sávban indulnak az autók, ott is át, padkára felugrat… Sírni tudnék… Ezek nem futárok, öngyilkos-jelöltek.

Visszasírom a régi időket, amikor még le kellett valamit tenni az asztalra ahhoz, hogy futárnak nevezd magad. Amikor még mindenki ismert mindenkit és nem nőttek csokorszám minden sarkon a földből „futárok”. Amikor még megbecsültek minket.

Olvasd el Ari többi történetét is!

Már nem számít sem a városismeret, sem a lojalitás, sem a ledolgozott évek. Amit én szépnek és értékesnek tartottam ebben szakmában, az mind elveszett…

Beszélgetünk az újakkal, próbálom őket terelgetni. Hiába… Süket fülekre találok. Ákos legyint egyet, engedjem el…

17 éve élünk köztük Ákossal. Láttuk, miként romlott el az egész. Marad a keserédes nosztalgiázás, a barátok, akik a mai napig megmaradtak, és a tudat, hogy ez már sosem lesz az, amit mi annyira szerettünk benne…

 

Fotó: 123rf, Copyright : nitinut380

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

ganjarina

Bátai Aranka

Motoros futár és motorszerelő

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x