KiemeltMotorokMotortesztek

Az angol, aki frakkot visel, de bármikor berúgja az ajtót: Triumph Street Triple RS 2022 teszt

Triumph Street Triple RS 2022 teszt

Alapvetően egy nakedbike-ról van szó, viszont a teszt során hamar kiderült, hogy jóval több van benne, mint amit első ránézésre gondolnánk. A kinézet természetesen szubjektív, a darázsra emlékeztető durci szempár van, akinek bejön van, akinek nem.

A külcsín kidolgozása előtt viszont le a kalappal, hiszen minden egyes elem megmunkálása kimagasló színvonalú, az apró részletek cukorkák a motoros szemnek.

A Triumph Budapest jóvoltából egy egész hétvégén át tesztelhettük az új Street Triple RS-t: utcán, pályán, városban és két személlyel. Természetesen mindketten meghajtottuk, így dupla örömöt és tapasztalatot gyűjtöttünk be magunknak.

A Triumph Street Triple RS egy sportmotor, amely naked-nek akar tűnni, így inkább fickós funbike, mint megbocsájtó szerető. Hogy miért? Máris kifejtjük.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A technikai részletekről dióhéjban

123 lóerő, 90 kW, 79 Nm, sor3, 765 ccm, 187 kg menetkészen, folyadékhűtés, 12 szelep, csúszókuplung, TC, ABS, …

A blokkban benne van minden, ami szem-szájnak ingere. Közútra talán több is, mint kellene. A száraz adatok bár beszédesek, de a lényeg mégis abban rejlik, hogy milyen élményt tud nyújtani és joggal kijelenthetjük, hogy nagyon csibész ez a motor.

A futómű eszméletlen

Hátul Öhlins, elől Showa (Big Piston Fork), így azt oda-vissza, keresztbe-kasul lehet állítgatni, ahogy az ember ízlése megkívánja.

Egy olyan monoblokk féknyereg van elől rajta Brembóéktól a hozzá való főfékmunkahengerrel, amelyet a legfelső polcos sportmotorokra szoktak tenni. Az RS-t természetesen fém fékcsövekkel gurítják ki a gyárból. Mindezeknek köszönhetően a fék precízen adagolható, így a motor nagyon finoman simítható be a kanyarba, és pályán sem melegedik el.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük