fbpx

Alsóörs stihlusos motort kapott

18 open road fest csam 48Felváltva bőgtek fel a Harley-Davidsonok és a STIHL fűrészek az alsóörsi kempingben.

 

Életemben először 2008-ban, a szlovéninai Moto Guzzi találkozón láttam olyan stihlfighter bemutatót, ahol élő egyenes adásban faragtak ki egy hatalmas rönkből egy motort STIHl szerszámok segítségével. Azóta is azon törtem a fejem, hogy nálunk miért nincs ilyen. Na most már van.

A Harley-Davidson Open Road Festen a STIHL bebizonyította, mire is képes legendás láncfűrésze. Egy életnagyságú Fat Boyt faragtak ki, a szobrot pedig Alsóörsnek ajánlották fel, így a város neve már két ikonikus márkával, a Harley-Davidsonnal és a STIHL-lel is összeforrt.

Nem mindennapi motorshow-val készült ugyanis a vállalat az Open Road fesztivál főnapjára. Szombaton még a sokat látott motorosok szeme is a vállalat standjára, Gáborecz István faszobrászra és a több százkilós fatönkre szegeződött, melyből aztán estére egy életnagyságú Fat Boy született meg. „Hatalmas kihívás volt számomra a Harley kifaragása, nem rettentem meg azonban a feladattól. Tudtam, hogy ez egy maradandó élmény lesz számomra és a fesztivál közönsége számára is” – mondta a faszobrász.

 

Bodor László, az Andreas STIHL Kft. műszaki marketing menedzsere szerint egyértelmű párhuzamot lehet vonni a favágók és a motorosok között, hiszen két ikonikus márkáról és két kultikus életérzésről van szó. „Mindannyian szeretjük az erőt sugárzó eszközöket, azt pedig egyértelmű, hogy a Harley-k és vállalatunk gépei is elemi erővel bírnak” – mondta, majd hozzátette: a fesztivál résztvevői egyetértenek abban, hogy megdobban a szívük akkor, ha felbőg egy Harley és akkor is, ha berántanak egy STIHL fűrészt.

 

A marketing menedzser úgy fogalmazott: Alsóörs neve mára összeforrt a 18 éve megrendezésre kerülő Harley-Davidson fesztivállal, s bízik abban, hogy mostantól a STIHL-ével is.

Azon kívül, hogy tényleg lenyűgöző látvány, ahogy egy hatalmas láncfűrésszel egy ilyen aprólékos szobrot farag ki valaki a szemem láttára, a saját észrevételem csak annyi, hogy a szobrász kissé túl volt öltözve (legalábbis, amikor én láttam), pedig az időjárás indokolt volna egy topless faragást is. Jó, tudom, első a biztonság!

stihl harley davidson 3stihl harley davidson 3stihl harley davidson 3stihl harley davidson 3

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x