fbpx

Akadályok, eredmények

Az oktatást tartó rendőrök meglepetésvendégnek ezúttal a Talmácsi testvéreket hívták, de végül nem kaptak engedélyt az oktatás megtartására. Az magyarázat pedig az, hogy az elmúlt hónapban mindössze egy motoros baleset történt Gödöllő környékén, és ez a szám nem indokolja az ingyenes képzést. Pedig én azt gondolnám, hogy akár a képzés eredménye is lehetett a balesetek számának csökkenése.

Azért hogy teljesen mégse kelljen elkeserednünk, van egy hasznos kezdeményezés, amire minden motoros figyelmét szeretném felhívni: A Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság az ORFK-OBB (Országos Rendőr Főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága) és a PMBB (Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság) fennállásának 15. évfordulója alkalmából 2007. október 16-án a Hungaroringen rendezi meg a „Járműkategóriák találkozója” elnevezésű rendezvényt.

 

A rendezvény fő célja az egyes járműkategóriák vezetőinek egymáshoz való közelítése, a közúti közlekedésben tapasztalható agresszivitás és toleranciahiány háttérbe szorítása, a baleseti veszélyhelyzetek számának csökkentése. Az elnevezésnek megfelelően kerékpáros és motorkerékpáros szervezetek, autósiskolák, a Magyar Közút Kht., a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Volánbusz, a FUVOSZ és egyéb, a közlekedéshez kapcsolódó szervezetek, alapítványok, valamint közlekedési szakemberek részvételével meghívásos kerekasztal – beszélgetésre kerül sor.

Még több kép a galériában!A programban kerékpárosok, motorkerékpárosok és gépjárművezetők számára megszervezett, nyilvános ügyességi versenyek, vezetéstechnikai és a csúszós pályára tervezett gyakorlati bemutató is szerepel. Látványos baleseti helyszínelési bemutató kapcsán a helyszínelők munkájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők, emellett biztonsági-öves, valamint motorkerékpár-szimulátor kipróbálására is lehetőség lesz.

A rendezvényen látható lesz az egy nyomon haladó járműves balesetek csökkentése érdekében indított kampányhoz kapcsolódó, a Pest megyében 2006-ban bekövetkezett, egy nyomon haladó járműveket érintő baleseteket bemutató vándorkiállítás anyaga is.

Habár a rendezvény egy keddi napra esik, mindenki számára nyitott, a vezetéstechnikai tréningre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény részletes programja megtalálható az eseménynaptárunkban.
vezetech0920 9328vezetech0920 3944vezetech0920 3960vezetech0920 3981 resizevezetech0920 9272

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x