fbpx

A szerelem Harley-Davidsonon érkezik

szerelem harley davidsonAz 1990-ben készült amerikai vígjátékban Steve Guttenberg veti be kisfiús mosolyát, mint Lobo, az utak motoros macsó vándora.

Ahhoz képest, hogy milyen régi ez a film, nemrég akadtam rá véletlenül az interneten és rögtön meg is néztem. Egy igazán aranyos alkotás – azt hiszem ez a legjobb jelző rá –, amiben van minden, ami kell: humor, a maga fura módján; szerelem; motorozás; tanulság, és ennyi idő távlatából egy kis retro hangulatidézés.

És az ilyenkor elkerülhetetlen érzés, legalábbis engem ez szokott elővenni hasonló esetekben: át kell állítanom az agyamat arra, hogy Steve Guttenberg most nem Mahoney a Rendőrakadémiából, és ne azt a karaktert várjam tőle, hanem egészen mást.

Ez körülbelül olyan, mint amikor A csontember című akcióthrillerben Ed O’Neill egy zsarut játszik, tehát az Al Bundy-s vigyort nem fogja felvillantani. Vagy ha már itt tartunk, Katey Sagal, a Sons of Anarchy sorozatban sem fog Peggy Bundy-s lábmozgást végezni… Átkozott akaraton kívüli beskatulyázás!

dont te her its me steve guttenberVisszatérve, A szerelem Harley-Davidsonon érkezik címmel ellátott filmre, Steve Guttenberg, a már említett vad biker, Lobo szerepét, az alkotásban is csak játssza, ugyanis egy tündéri lélekkel ellátott, félénk fickóból, Gas-ból faragnak ál-motorost…

Hogy érthető legyek, a kedves történet a következő: Gas, aki remekül rajzol, egy súlyos betegségből van éppen felépülőben. A kezelések következtében kihullott a haja, s az alkata is megváltozott, főleg a fejformája, ugyanis olyan lett, mint egy tojás – így is ábrázolja magát a rajzain. Lizzie (Shelley Long), Gas nővére mindenáron segíteni akar az öccsének, hogy megkaphassa élete szerelmét, Emily-t (Jami Gertz), az újságírónőt.

steve guttenberg jami gertzA nemes cél érdekében, Lizzie edzésre fogja Gas-t, hogy izmosodjon, barnuljon, a már kinőtt hajából új frizurát kreáltat, kék kontaktlencsét rakat be vele, sőt, még új-zélandi akcentust is tanulnia kell szegény srácnak, hogy teljes legyen az összkép, s megszülethessen Lobo Marunga, a távolról jött idegen. S kezdődhet a játék: Emily becserkészése…

A filmben a három fő karakter az események mozgatórugója, teljesen köréjük épül a cselekmény. A kevés mellékszereplő arra hivatott, hogy teljes képet adjon róluk.

 

Nincs még vége, lapozz!

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x