KiemeltMotorokMotorozás

A motoros ahol tud, segít – Motorokkal az Állatokért – te is lehetsz tag

motorokkal az állatokért

Létezik egy motoros csapat, akik a zászlajukra tűzték az állatok megmentését. Egyelőre minden hivatalos formán kívül, motoros barátokként motoroznak oda, ahol szükség van rájuk, és már eddig is rengeteg rászoruló állaton segítettek.

Innentől a Motorokkal az állatokért társaság egyik tagja mesél az eddig eltelt egy év tapasztalatairól:

2021 decemberében egy Heves megyei kis faluból, Sarudról indultunk. Az alapötlet az volt, hogy megpróbálunk szimbiózist teremteni az állatbarátok és a motorosok közös halmazából. Megjelentettük az első tagtoborzó felhívásunkat és néhány hét alatt kezdett körvonalazódni, hogy nem fog hamvába dőlni az elképzelésünk.

2022 februárjában nagy öröm ért minket, amikor megtudtuk, hogy a Harley-Davidson Budapest vezetősége támogatja elképzeléseinket. Meghívást kaptunk a budapesti Bázisra, majd megtörtént az első sajtótájékoztatónk. Nagy erőt adott az, hogy egy ilyen neves motormárka kereskedésének támogatását élvezhetjük.

A Harley-val szinte egy időben kezdett minket felkarolni Bóday Pál, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke, aki egyben a Can-Am magyarországi kereskedésének tulajdonosa is. Ő mutatott be minket Gál Lili motokrossz versenyzőnek és Sebestyén Peti gyorsasági motoros versenyzőnek, a motorsport két fiatal bajnokának, akik szintén állatbarát motorosok.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

motorokkal az állatokért

Sajnálatos alkalom révén, a Tarna patak pusztulásának okán találkoztunk a Macskaárvaházban Szikora István ökölvívóval (ti. Bunyós Pityu – a szerk.), aki Európában egyedüli kihívója volt Mike Tysonnak és Lennox Lewisnak, valamint Növényi Norbert, többszörös olimpiai- és világbajnok birkózónkkal.

A kezdetektől támogat minket az Eleven Motors szaküzlet és szerviz Budapesten a XI. kerületben. A srácok gyűjtőpontot hoztak létre az üzletben, ahol a nekünk szánt tápadományt fogadják. Nagyon sok állat jóllakott már abból az adományból, amelyet tőlük kaptuk.
Ugyanilyen akciót szervezett nekünk Debrecenben a Babos Motoros bolt.

motorokkal az állatokértSarudon működteti a Norbi Autó Polírt Lakatos Norbi, aki nagy állatbarát, ajándékba kapjuk tőle motorjaink lámpáinak polírozását. Poroszlón a Tisza-tó pizzéria biztosít számunkra egy „klub asztalt”, ahová szeretettel várják azokat, akik szimpatizálnak mozgalmunkkal. A tulajdonosok számtalan cica és kutya gazdái. Döme kutyusukat tőlünk kapták, akit Gazdagréten egy hajléktalan tartott magánál haszonszerzési célból.

Ezek mellett nagyon sok magánfelajánlást is kapunk. Minden alkalommal hangsúlyozzuk, kizárólag tápadományt fogadunk, melyet minden alkalommal olyan civil, önerőből működő állatvédőhöz juttatunk el, aki semmilyen állami támogatást nem kap.

Ebből a felsorolásból is látszik, hogy lassan megtaláljuk a helyünket a motoros társadalomban.

 

Lapozz a folytatáshoz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük