fbpx
EseményekHírekMotorverseny

A magyar mezőnyben győzne, míg a külföldi sztároktól tanulna Kárpáti Péter

HUnGarian Baja 2021 tereprallye Kárpáti PéterTizenkilenc ország versenyzői állnak rajthoz a hétvégén rendezendő HunGarian Baja terepralin, amely éppen tíz esztendővel ezelőtt lett Világkupa-futam.

Még három nap, és elkezdődik augusztus 6-a és 8-a között hazánk egyetlen terep-rallye Világkupa-viadala, a HunGarian Baja. A veszprémi lőtéren rendezett versenyen a világsztárok mellett a teljes magyar élmezőny elindul, hiszen a hazai bajnokságban kiemelten fontos ez a viadal. A motorosok között az összetettben vezető Kárpáti Péter remek formában van, és abban bízik, hogy képes lesz megnyerni a versenyt, ami remek felkészülés lehet a számára egy komoly, többnapos versenyre.

Három nap van még hátra, és egy esztendő kényszerszünet után ismét megrendezik a HunGarian Baját, melyre 19 országból összesen száz jármű nevezett, köztük a teljes magyar élmezőny tagjai. A 2004 óta rendezett verseny éppen 10 esztendeje vált Világkupa-viadallá, és az emlékezetes versenyt akkor Győrben rendezték meg. A legtöbbször Nasser Al-Attiyah nyert a HunGarian Baján, a katari összesen négyszer győzött, utoljára 2017-ben, míg az utolsó, 2019-es viadalon az argentin Terranova bizonyult a legjobbnak.

Idén immár hagyományosan a veszprémi lőtéren száguldoznak majd az autók, a side by side-ok, a motorok, a quadok, és augusztus 6-tól 8-ig összesen 612,5 kilométert tesz majd meg a mezőny. A HunGarian Baja főszervezője, Garamvölgyi Zoltán elmondta, az időjárás akár kedvezően változhat is a verseny idejére, ugyanis a kánikula helyett egy kis esőt jósolnak az előrejelzések, ami nem tenne rosszat a viadalnak.

Pénteken a látványos rajtceremóniával kezdődik Várpalota főterén, majd még aznap este egy kvalifikációs szakaszt tartanak meg. Szombaton két, összesen 290 kilométeres szakasz vár a mezőnyre, míg vasárnap szintén két szakaszon, összesen 167 kilométert teljesítenek a versenyzők.

Miután maga a HunGarian Baja egyben a Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ) és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság következő viadala is, a motorosok között az összetettben élen álló Kárpáti Péter – aki idén egy 8. hellyel kezdett, majd jött egy 5. hely, és a Nyír1 Baját pedig megnyerte – nemcsak abszolútban, hanem saját kategóriájában is győzni szeretne. Kárpáti nincs rossz formában, hiszen 3. helyen végzett a Breslau Rally-n. Saját bevallása szerint kemény felkészülésen van túl, ráadásul a motorja is készen áll a száguldásra.

Kárpáti Péter nyerte a Nyír1 Baját a motoros között

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

„Ezt a szezont szerelő nélkül csinálom végig, és úgy vélem, remekül sikerült a motor felkészítése, így a technika biztosan bírni fogja a megpróbáltatásokat. Fantasztikus lesz olyan világklasszisokkal egy mezőnyben motorozni, akik nemcsak teljesítették már a Dakart, hanem eredményt is elértek a versenyek versenyén. Egy biztos, tempós, és nem annyira technikás viadalra számítok a hétvégén.

Nekem elsősorban a hazai vetélytársakra kell odafigyelnem, hiszen nem titok, ismét szeretném megnyerni a magyar bajnoki versenyt. Természetesen nagy kihívás lesz a legjobb külföldi motorosokkal egy mezőnyben menni, és mindent megteszek azért, hogy a tempójukat megpróbáljam felvenni” – fogalmazott Kárpáti Péter.

A szervezők elárulták, hogy a mezőny köves, murvás pályákra számítson, rengeteg ugratóval, gyönyörű környezetben, míg a nézők számára – akik ingyenesen léphetnek be a szervizparkba, vagy vehetnek részt a rajtceremónián és a díjátadón – nézői pontok lesznek kijelölve, amit a HunGarian Baja hivatalos honlapján és Facebook-oldalán adnak majd tájékoztatást a verseny kezdetéig.

0 0 votes
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x