Hírek

A Harley-Davidson és a konföderációs zászló

harley konfod zaszloAz amerikai motorgyártó kínálatában a jövőben nem fog szerepelni olyan termék, amelyen a konföderációs zászló mintája díszeleg. A háborús zászló az utóbbi időben meglehetősen megosztóvá vált az amerikai közvéleményben.

A CNN/ORC által kiírt szavazásból korábban az derült ki, hogy a polgárok 57 százalékának az a meggyőződése, hogy a zászló a déliek harcainak dicsőségét testesíti meg, azok jelképe, és nem egy rasszista szimbólum. Egészen mostanáig ez így is volt.

A korábbi megítélést jelentősen megváltoztatta az az eset, amikor az amerikai, 21 éves Dylann Roof kilenc afro-amerikait lőtt le egy charlestoni templomban, amikor azok misére gyűltek össze. A mészárlás után napvilágra került egy fotó Roofról, aki egy konföderációs csatazászlót tart a kezében, melyet ő a fehérek felsőbbrendűségének jelképének tartott.

A rasszizmus motiválta támadás egy nemzetközi szimpátia hullámot indított el, és megújította azt a mozgalmat, mely a zászló eltüntetéséért harcol. Július 9. reggelén a Fehér Ház képviselői szavaztak, mely eredménye az lett, hogy a konföderációs zászlókat eltávolítják a dél-kalifoniai városháza elől, így adva végső megerősítést ahhoz a törvényjavaslathoz, melyet a szenátus egy héttel korábban benyújtott. Az új rendelkezés hallatán Nikki Haley kormányzó azt mondta, hogy aláírásával csatlakozik ahhoz, hogy törvénybe foglalják a rendelkezést.

A Harley-Davidon ismert arról, hogy rengeteg kiegészítőt és ruházati terméket is forgalmaz a motorozás és a márka szerelmeseinek, és a Harley tulajdonosok körében igen népszerű a déli zászló minta akár ruházatról, akár motorfényezésről legyen is szó. Számos Harley-Davidson kereskedő kínálatában még ugyan a készlet erejéig szerepel a konföderációs zászló mintájával ellátott póló és ruházat, de a jövőben ezek végleg el fognak tűnni.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük