EseményekMotorverseny

A H-Moto Team friss csapata

Az idei első interjú is kalandosan kezdődött, a hotel mélygarázsában nem volt világítás. Bónusz kihívás pedig, hogy az időjárás miatt akkora négykerekűvel érkeztem, amire maximálisan tervezték a mélygarázs fordulóit, néhány centik maradtak csak a kanyarokban, de végül csak beszuszakoltam a vasat a maradék nyomi helyre.

A vészvilágítás ugyan pislákolt valamennyire, de ismeretlen helyen, mire kitalálsz egy ilyen mélyépítésű labirintusból… Hát csókoltatom ezennel is a hotel személyzetét, akiket megkérve egyébként zokszó nélkül elmenetkor felkapcsolták a garázs világítását, és csak érkezésre szerveztek mini kalandtúrát.

A hivatalos tájékoztató után Kis Vikit (Vica) kaptam el egy rövid interjúra. Vica, B. Molnár László szerint a hét törpe között a Hófehérke, és ebben némi igazat is kell adjak neki.

A 7 törpe állítás a srácokra ugyan nem túl hízelgő és nem is igaz, de a hófehérkés jellemző egész találó: Vica üde színfoltja a csapatnak kedvességével, bájos fiatalságával, amivel zavarba is jött a nagy sajtós tömegtől.  

De a friss és őszinte lelkesedés, ami az interjú során sugárzott belőle választott sportja iránt, maximálisan meggyőzött, hogy komolyan gondolja a terveit, és Hófehérke még fog nekünk kellemes meglepetéseket nyújtani:

Mire készülsz idén, vannak-e különleges célkitűzéseid?

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Szeretném megvédeni az év motorversenyző nőjének a díját, és az Alpok-Adria kupán mindenképpen elindulok. Idén nagyon sokat szeretnék fejlődni a csapattal.

Változtatsz-e kategóriát?

Múlt évben a superbike kategóriában indultam, idén a stock 1000-es vagy a superbike kategóriákban tervezem, ahol mezőny indul.

Miként készülsz a versenyekre, mi a taktikád?

Sokkal több edzéssel, pályamunkával, és nagyon számítok a fiúkra, is hogy sokat fogok tőlük is ellesni. Adriántól és Győzőtöl nagyon sokat tanultam már a múlt évben, amiért végtelenül hálás vagyok nekik, ők sokat segítettek a pályán amikor szinte húztak maguk után.

Kaptál új motort, vagy lesznek a gépedben fejlesztések?

A múlt évi motoromat használom idén is, és folyamatosan árulom, mert ez egy régebbi motor, és nagyon hiányzik belőle a jobbfajta elektronika, és az a 20-30 lóerő, ami a többiek motorjában benne van. Igaz, a fiúk 20-30 kilóval nehezebbek is, de az a dinamika nincs meg a motoromban, amivel ők rendelkeznek technikailag, így jobban el tudnak lépni mellőlem. Nagyon bízom benne, hogy a motorom mielőbb elkel és sikerül ezt a 20-30 lóerős hátrányt legyőzni egy új motor beruházásával, amiben már ezek a szükséges elektronikák is benne vannak.

Idén fogsz női kategóriában indulni, vagy csak  fiúkkal versenyzel?

Úgy tűnik idén nem lesz női kupa, de ha valahol mégis, akkor mindenképpen. Addig is a fiúk között fogok versenyezni, a stock 1000-s vagy superbike kategóriákban.

Hogy fogadtak a fiúk a csapatban?

Minden rendben volt, kedvesek voltak, bízom benne, hogy ez így marad.
Remélem, hogy a többiektől is sokat fogok tanulni, és úgy fognak húzni engem a versenyeken, mint Adrián és Győző. Számítok rájuk – nevetve sandít csapattársai felé.

A lányok közt van konkurenciaharc? Mi a véleményed a megnyert díjad utáni hullámokról?

Szerintem nincs konkurencia, mert más kategóriában vagyunk, így nincs igazán összehasonlítási alap. Nagyon örültem a megnyert díjnak, és kicsit meglepődtem a fogadtatáson, de be kell, hogy lássam, mindenütt vannak nehézségek. A lovassportban – ahonnan jöttem – is találkoztam már ilyesmivel.  Kicsit elrontotta az örömömet, de mindentől függetlenül nagyon büszke vagyok a díjra.

Hogy fogadják a férfiak, hogy nőként ilyen jó eredményeket érsz el?

Változó, az esetek nagy részében örülnek neki, de van néhány kivétel. Rendszerint ők azok, akik a nőket csak a konyhában látják szívesen, és egy motoros nő az utált emancipáció. Szerencsére azért a környezetemben lévő férfiak nagy része ezen nincs fennakadva, természetes nekik, hogy ezt csinálom,  így ebből sosem volt probléma,
elfogadják és támogatják.

Sok sikert és kitartást a kívánunk a következő évadhoz Vicának és a csapat többi tagjának.2013 h moto bemutatkoz%C3%B3 kis viki22013 h moto bemutatkoz%C3%A1s nagy gy%C5%91z%C5%9122013 h moto bemutatkoz%C3%A1s nagy gy%C5%91z%C5%91 %C3%A9s kis viki2013 h moto bemutatkoz%C3%A1s gyutai adri%C3%A1n22013 h moto bemutatkoz%C3%B3 gyutai adri%C3%A1n12013 h moto bemutatkoz%C3%B3 alen %C3%A9s kriszti%C3%A1n %C3%BAj motor2013 h moto bemutatkoz%C3%B3 gy%C5%91rfi alen12013 h moto bemutatkoz%C3%B3 gy%C5%91rfi alen nagy gy%C5%91z%C5%912013 h moto bemutatkoz%C3%B3 bitter s%C3%A1ndor12013 h moto bemutatkoz%C3%B3 bitter s%C3%A1ndor22013 h moto bemutatkoz%C3%B3 n%C3%A9meth bal%C3%A1zs12013 h moto bemutatkoz%C3%B3 n%C3%A9meth bal%C3%A1zs22013 h moto bemutatkoz%C3%B3 rizmayer g%C3%A1bor

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük