Hírek

A francia motoros rendőröket alaposan felkészítik a bevetésekre

Gendarme training 02A francia motoros rendőröket világszerte úgy ismerik, hogy ők a legjobban kiképzett motoros zsaruk.

Tudásszintjük kiemelkedő, és kiképzésük csúcskategóriába tartozik. A rendőrség a katonai szervezet részét képezi, így ez magyarázatot adhat arra, miért ilyen alapos és magas szintű az a tréning, mellyel fejlesztik, formában tartják tudásukat.

Minden rendőr részt vesz ezeken a tréningeken, aki még nem töltötte be a 35. életévét, és 170 centiméternél magasabb. A kiképzés egy egyhetes felkészüléssel – amolyan elő-tréninggel – kezdődik, mely során kiszűrik azokat, akik soha nem lesznek alkalmasak a további feladatokra.

Az első héten a résztvevők elsajátítják az alapokat, és többnyire a 60 százalékuk sikerrel veszi az akadályokat. Akik ezen a szűrőn sem mennek át, még mindig lehetőségük van egyetlen egyszer újra kezdeni a felkészítő tréninget. Ha másodszorra sem sikerül a feladatokat maradéktalanul teljesíteni, eltanácsolják őket.

A feladatok sikeres teljesítői ezek után egy 11 hetes, non-stop kiképzésben folytatják a felkészülést, melyet általában a résztvevők 92-94 százaléka teljesít sikerrel. A tréninek versenypályákon és egy enduro parkban kerülnek lebonyolításra. Amikor az ott kitűzött feladatokat már teljesítették és megfelelő szinten képesek végrehajtani a gyakorlatokat, a kiképzés a közutakon folytatódik.

A tréning elvégzése még nem jelenti azt, hogy a rendőrök alkalmasak motorjuk 100 százalékos kontrolljára, de képessé teszik őket arra, hogy maximálisan koncentrálni tudjanak munkájuk során a törvény végrehajtására. További célja a kiképzésnek, hogy a rendőr egy egységet alkosson motorjával, így érve el a legnagyobb biztonságot és hatékonyságot.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ha rendőrök motoros rendőrökké válnak, még nem ér véget a tréning. Hatévente két és fél napos tudásfrissítő tréningen kell részt venniük. Ha a kiképzők azt látják, hogy egy adott rendőr tudásszintje nem megfelelő, akkor egy hét és fél napos intenzív tréningre küldik, ahol felelevenítheti a korábban tanultakat. Abban az esetben, ha ezek után sem tudja produkálni a megfelelő szintet, a rendőrt visszaküldik normál szolgálatba.Gendarme training 01

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük