HírekMotorokMotorozás

6. alkalommal nyitották motorozással a tanévet a Pető Intézetben

negy kerekrol ket kerekre 2016 8Immáron hat éve minden szeptember elején ellepik a motorosok a Négy kerékről két kerékre elnevezésű rendezvény keretein belül a Pető Intézetet, hogy a mozgáskorlátozott gyermek számára így tegyék kellemesebbé a tanévkezdést.

A boldogság receptje a következő: Egy csapat híresség – Gergely István – olimpiai bajnok vízilabdás, Szűcs Sándor színművész, Talmácsi Gábor (TALMA) világbajnok motorversenyzővel, Varga Viktor énekes + 96 motoros és 7 Budapest tuk-tuk = 130 boldog mozgáskorlátozott Pető Intézetes gyerek.

2016 szeptember 7-én délután 14 órakor indult a motoros felvonulás a Pető Intézet parkolójából, hogy a mozgássérült gyerekek a négykerekű kerekes székeket, botokat, járógépeket hátra hagyva két és háromkerekű vasparipák nyergéből csodálhassák meg a főváros utcáit, melyeket erre az időre a BRFK motoros rendőrei zártak le teljesen a maximális biztonság érdekében.

A már jól bevált útvonalon haladt idén is a konvoj. A 8 km-es motoros felvonulás a Villányi út 67-ből indult majd az Alkotás út – Márvány utca – Alagút – Lánchíd – Apáczay Csere János utca – Belgrád rakpart – Szabadság híd – Bartók Béla út – Villányi út útvonalon tért vissza az intézetbe.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A motorosok és az utasok teljes biztonságát a Groupama Biztosító biztosította, a BRFK motoros rendőrei tették lehetővé a motorok akadálytalan haladását a főváros utcáin. A Mentőmotor Alapítvány jóvoltából egy mentő motor egy fő mentő szakápolóval kísérte a sort.

Az intézetben bennmaradt gyerekeknek, akik nem akartak motorra ülni a Honda Safety Hungary motoros vezetéstechnikai szimulátorokat biztosítva teremtett lehetőséget arra, hogy a fiatalok kipróbálhassák a motorvezetés élményét. A Mini Ring-esek a Hungaroringről, különféle játékok formájában ismertették meg a kis diákokkal a KRESZ alapjait. Idén először vett részt a rendezvényen Számadó Máté, 11 éves ifjú motorversenyző, aki sikereinek köszönhetően méltán lett több száz hasonló korú gyerek példaképe.

– Jó látni, hogy az évek alatt mennyit nőnek, és mennyit ügyesednek a gyerekek itt a Pető Intézetben, és felemelő érzés, hogy a javulásuknak kicsit mi is részesei lehetünk, hiszen olyan élményeket adhatunk nekik a motorozás kapcsán, melyeket nem tudnak nap-mint nap megtapasztalni. A konduktorok visszajelzései alapján a motorozás után hónapokig tart ez a lendület a gyerekekben, így sokkal könnyebben tudnak dolgozni velük, jobban megy a tanulás is. Hatodik éve szervezem meg a Négy kerékről két kerékre elnevezésű jótékonysági motoroztatást, mely mostanra egy olyan eseménnyé nőtte ki magát Budapesten, mely egyedülálló. A szeretet az odaadás és a kölcsönös bizalom az alapja minden barátságnak, mely itt a Petőben pillanatok alatt kialakul a motoros és utasa között és gyakran év közben is tart. A gyerekeke rajzokkal apró ajándékokkal (volt motoros, akinek karkötőt fűzött kis utasa) várják a motorosokat, akik soha nem érkeznek üres kézzel, és boldogsággal teli szívvel távoznak minden szeptemberben 6 éve a Pető intézetből. – nyilatkozta Császár Claudia a rendezvény szervezője.

negy kerekrol ket kerekre-2016 1negy kerekrol ket kerekre-2016 2negy kerekrol ket kerekre-2016 3negy kerekrol ket kerekre-2016 4negy kerekrol ket kerekre-2016 5negy kerekrol ket kerekre-2016 6negy kerekrol ket kerekre-2016 7negy kerekrol ket kerekre-2016 9negy kerekrol ket kerekre-2016 10

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük