fbpx
HírekMotorokMotorozás

2022 első 6 hónapjában stabilak maradtak a motorkerékpár és segédmotoros kerékpár forgalomba helyezések a legnagyobb piacokon

Az új motorkerékpárok regisztrációi az öt legnagyobb európai piacon (azaz Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban) 2022 első hat hónapjában enyhe, 0,5%-os csökkenést (532 980 darab) mutattak 2021 azonos időszakához (532 460 darab) képest.

Motorkerkékpárok forgalomba helyezése európában 2022 első félév

A legnagyobb európai motorkerékpár-piacok közül néhányan növekedést regisztráltak, köztük Németország (117 800 regisztrált motorkerékpár, +1,7%) és Spanyolország (91 870 darab, +10,7%). A regisztrációk csökkentek Franciaországban (108 000 darab, -6,4%), Olaszországban (161 500 darab, -2,8%) és az Egyesült Királyságban (532 980 regisztrált motorkerékpár, -0,5% 2021 azonos negyedévéhez képest).

Habár Magyarország a legnagyobb piacok közelébe sem ér, az első félévben regisztrált összesen 3600 darab nagymotor a korábbi teljes éves forgalomnak felel meg.

A segédmotoros kerékpárok szegmense valamivel jobban teljesített 2022 hat hónapja során az európai országokban. A hat legnagyobb európai mopedpiacon (azaz Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Spanyolországban és Franciaországban) a moped-regisztrációk összesen mintegy 134 500 darabot értek el. Ez 1,0 %-os növekedést jelent 2021 első hat hónapjához képest.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az ágazat jelenlegi helyzetét Antonio Perlot, az ACEM főtitkára így kommentálta:

“Az elmúlt hónapokban a kétkerekűek értékesítését a nemzetközi szintű logisztikai zavarok befolyásolták. Ez több európai piacon a járműszállítások elmaradásához vezetett. Az eladásokat az emelkedő energiaköltségek és az infláció, a magasabb kamatlábak és az általános gazdasági bizonytalanság is befolyásolta.”

“Mindezek ellenére a segédmotoros kerékpárok és motorkerékpárok regisztrációi Európában stabilak maradtak 2021 első félévéhez képest. Viszonylag alacsony beszerzési és üzemeltetési költségeik miatt a kétkerekűek sokkal jobban teljesítettek, mint a többi magán közlekedési eszköz.”

“Azt, hogy 2022 jó év volt-e az ágazatunk számára, akkor fogjuk megtudni, amikor az év első kilenc hónapjának összesített adatai rendelkezésre állnak.”

 

Címlapfotó: lightfieldstudios

5 1 vote
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x