Hírek

Több mint 100 ezer motoros jár jobban

pmrfk balesetmegelozesi kampany 2010 47Az idei kötelező kampányban még a legnagyobb teljesítményű motorkerékpárok tulajdonosai is olcsóbb díjra válthatnak.

Idén jelentős összeget takaríthatnak meg kötelezőjükön a kétkerekűek szerelmesei, akik akár 20-50%-át is megspórolhatják éves díjuknak, ha biztosítót váltanak. Rájuk is fér a nagyobb mértékű megtakarítás, mert közülük sokan panaszkodnak, hogy a biztosítók a károk rendezése kapcsán, őket fekete bárányként kezelve igyekeznek rájuk hárítani a felelősséget, mondván, ha motoros, akkor bizonyosan szabálytalankodott.

 

Az évekig tartó pereskedést elkerülendő – sok motoros ezért még akkor is rendőrt hív közúti balesetéhez, ha a károkozó egyébként elismeri a felelősségét. Így már kevésbé fordulhat elő, hogy a biztosító kétségbe vonja a baleset körülményeit.

A rendkívül éles versenynek köszönhetően, 2011-től még a nagyobb teljesítményű motorok tulajdonosai is jelentős összeget takaríthatnak meg, ha biztosítót váltanak, annak ellenére, hogy a díjszámítás alapjának köbcentiről-kilowattra történő változtatása miatt a biztosítóknak elméletben emelniük kellett volna a díjaikat. A KW-ra történő átsorolás tekintetében, az autóknál alkalmazottakhoz hasonlóan, a legtöbb társaságnál csökkentették azoknak a motoroknak a díjait, amelyeknek kisebb a KW teljesítménye, azonban még így is óriási különbségek maradtak a motorkerékpárokra ajánlott díjakban.

Számold ki 2011-es kötelező biztosításod díját!

Az olcsóbb díjra történő váltáshoz a motorosoknak jól körül kell nézniük a piacon. A motorkerékpárok esetében ugyanis lényegesen nagyobb különbségek vannak a díjak között, mint az autósoknál. „Adataink szerint a legtöbb kalkulációnál sokszoros különbség található a motorkerékpárokra szóló kötelező díjak között. Nem mindegy, hogy az 1000 cm3-es, 80-90 kw-os motorunkra évi 130 ezer, vagy mindössze évi 14 ezer forniért köthetjük meg ugyanazt a biztosítást, vagy egy robogó esetén 5 vagy 25 ezer forintért”- emeli ki Rácz István, a ügyvezető igazgató.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A motorosok a megtakarításon túl még további előnyt is élvezhetnek. Az alacsony díjaknak köszönhetően sokan már éves díjfizetést tudnak választani kötelezőjükhöz, ami amellett, hogy tovább csökkenti a díjat, biztosítja a külföldi út esetére elengedhetetlen nemzetközi zöldkártya egész évre történő kiadását is. A motorosok számára, akik közül sokan tavasztól-őszig túráznak a környező országokban, így elkerülhető a biztosítójuk negyedévenkénti – a zöldkártya kiváltása okán történő – felkeresése.kotelezo biztositas valtas 2011 01kotelezo biztositas valtas 2011 02kotelezo biztositas valtas 2011 03kotelezo biztositas valtas 2011 04kotelezo biztositas valtas 2011 05kotelezo biztositas valtas 2011 06

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük