fbpx

Több mint 100 ezer motoros jár jobban

pmrfk balesetmegelozesi kampany 2010 47Az idei kötelező kampányban még a legnagyobb teljesítményű motorkerékpárok tulajdonosai is olcsóbb díjra válthatnak.

Idén jelentős összeget takaríthatnak meg kötelezőjükön a kétkerekűek szerelmesei, akik akár 20-50%-át is megspórolhatják éves díjuknak, ha biztosítót váltanak. Rájuk is fér a nagyobb mértékű megtakarítás, mert közülük sokan panaszkodnak, hogy a biztosítók a károk rendezése kapcsán, őket fekete bárányként kezelve igyekeznek rájuk hárítani a felelősséget, mondván, ha motoros, akkor bizonyosan szabálytalankodott.

 

Az évekig tartó pereskedést elkerülendő – sok motoros ezért még akkor is rendőrt hív közúti balesetéhez, ha a károkozó egyébként elismeri a felelősségét. Így már kevésbé fordulhat elő, hogy a biztosító kétségbe vonja a baleset körülményeit.

A rendkívül éles versenynek köszönhetően, 2011-től még a nagyobb teljesítményű motorok tulajdonosai is jelentős összeget takaríthatnak meg, ha biztosítót váltanak, annak ellenére, hogy a díjszámítás alapjának köbcentiről-kilowattra történő változtatása miatt a biztosítóknak elméletben emelniük kellett volna a díjaikat. A KW-ra történő átsorolás tekintetében, az autóknál alkalmazottakhoz hasonlóan, a legtöbb társaságnál csökkentették azoknak a motoroknak a díjait, amelyeknek kisebb a KW teljesítménye, azonban még így is óriási különbségek maradtak a motorkerékpárokra ajánlott díjakban.

Számold ki 2011-es kötelező biztosításod díját!

Az olcsóbb díjra történő váltáshoz a motorosoknak jól körül kell nézniük a piacon. A motorkerékpárok esetében ugyanis lényegesen nagyobb különbségek vannak a díjak között, mint az autósoknál. „Adataink szerint a legtöbb kalkulációnál sokszoros különbség található a motorkerékpárokra szóló kötelező díjak között. Nem mindegy, hogy az 1000 cm3-es, 80-90 kw-os motorunkra évi 130 ezer, vagy mindössze évi 14 ezer forniért köthetjük meg ugyanazt a biztosítást, vagy egy robogó esetén 5 vagy 25 ezer forintért”- emeli ki Rácz István, a ügyvezető igazgató.

A motorosok a megtakarításon túl még további előnyt is élvezhetnek. Az alacsony díjaknak köszönhetően sokan már éves díjfizetést tudnak választani kötelezőjükhöz, ami amellett, hogy tovább csökkenti a díjat, biztosítja a külföldi út esetére elengedhetetlen nemzetközi zöldkártya egész évre történő kiadását is. A motorosok számára, akik közül sokan tavasztól-őszig túráznak a környező országokban, így elkerülhető a biztosítójuk negyedévenkénti – a zöldkártya kiváltása okán történő – felkeresése.kotelezo biztositas valtas 2011 01kotelezo biztositas valtas 2011 02kotelezo biztositas valtas 2011 03kotelezo biztositas valtas 2011 04kotelezo biztositas valtas 2011 05kotelezo biztositas valtas 2011 06

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x